Тя е с 24 години по-малка от най-голямата дъщеря на

...
Тя е с 24 години по-малка от най-голямата дъщеря на
Коментари Харесай

32-годишната жена на Берлускони стана депутат от Сицилия, без да e стъпвала на острова

Тя е с 24 години по-малка от най-голямата щерка на Силвио Берлускони и с 2 години - от най-малкия му наследник. Марта Фашина може да бъде внучка на Кавалера, само че възрастовата " бездна " не ѝ пречи да завоюва благосклонностите на 86-годишния водач на " Forza Italia ".

И освен неговите.

Родената през 1990 година жена на Берлускони съумя да си завоюва депутатски мандат от Марсала на остров Сицилия, без да посети изборния си район нито един път по време на предизборната акция.

В деня на парламентарните избори на 25 септември Марта Фашина се появи в компанията на своя сътрудник и партиен водач, до момента в който той гласоподава в Милано. И двамата завоюваха своите изборни борби - Берлускони към този момент е определен за италиански сенатор, като следва да разгласи дали ще се откаже от мандата като евродепутат от ЕНП.

Това е първото му завръщане в Сената, откакто през 2013 година беше изпъден поради присъда за данъчни закононарушения.

Гледката на красивата руса жена, която целува Берлускони на опашката пред изборната урна, не можеше да не направи усещане. Връзката им стартира напролет на 2020 година, когато Марта е на 30 години и към този момент извършва първия си мандат като народен представител в италианския парламент от " Forza Italia ".

В началото на пандемията двамата прекарват локдауна в Ница, където са снимани от фоторепортери няколко пъти - и от този момент живеят дружно.



Фашина е приключила литература и философия в Римския университет " Сапиенца ", работила е като публицист и PR на футболния клуб " Милан " (притежаван от Силвио Берлускони). Главният изпълнителен шеф на тима Адриано Галиани ѝ оказва помощ да се запознае със притежателя и ръководител на партията. В момента тя е считана за една от най-доверените съветнички на Берлускони.

През март 2022 година Кавалера провокира медийна сензация, като афишира Фашина за своя " жена " на събитие за подбрана аудитория от другари и политически съдружници, наречено " фестивал на любовта ". На тържеството участва Матео Салвини (лидер на " Лигата " и сегашен съдружен сътрудник на " Forza Italia " ), само че не и синът на Берлускони от първия му брак - Пиер Силвио.

Берлускони държи да се знае, че формалното му пояснение в обич към Марта Фашина не значи подписване на брак - нито в гражански, нито в църковен смисъл.

Медиите в Италия разясняват, че петте деца на Кавалера са били мощно смутени от заплахата да се наложи да разделят наследството на татко си, оценено на към 6,5 милиарда евро, с последната му другарка, в случай че тя беше станала негова законна брачна половинка.



Въпреки че Фашина е основен отговорник по тематика " Сигурност " в парламентарната си група, младата жена рядко участва на съвещанията в долната камара. Според информация на портала Openparlamento приятелката на Берлускони е отсъствала в съвсем 75% от гласуванията за целия си мандат.

Липсата ѝ прави очевидно усещане и по време на предизборната акция. В единственото си изявление за Libero, тя споделя, че е решила да одобри номинацията за народен представител от Сицилия, тъй като островът е " прелестен район " и тъй като... татко ѝ я е водил там на отмора като дете.

На въпроса на публицистите какво мисли за обвиняванията против нейния сътрудник Силвио Берлускони поради близостта му с Владимир Путин, Марта Фашина дава отговор с въпрос: " Как си представяте, че ръководителят Берлускони - водеща фигура в ЕНП и най-аплодираният задграничен водач в американския Конгрес, би обърнал гърба си на Запада, НАТО и Европейски Съюз? ".

Фашина има и " рецепта " за справяне с войната в Украйна, която повтаря добре известната опорна точка на европейските проруски представители от февруари 2022 година насам: " Путин и Зеленски би трябвало седнат на масата за договаряния дружно с медиатори - за какво този медиатор да не е талия? Нашата страна постоянно е градила мостове и е подкрепяла разговора ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР