Тя е по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Екоинспектори вчера

...
Тя е по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Екоинспектори вчера
Коментари Харесай

​Извънредна проверка на отпадъците под АМ Струма край Дупница

Тя е по предписание на премиера Бойко Борисов. Екоинспектори през вчерашния ден бяха на място, с цел да връчат на притежателя заповед за наложително прекъсване на работа. Той обаче не беше открит. На днешната инспекция участва и екоминистърът Емил Димитров.

Преди към половин час на място дойдоха основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, екоминистърът Емил Димитров и представителят на прокуратурата Сийка Милева.

Те обявиха, че прокуратурата образува ново досъдебно произвеждане против притежателя на компания " Феникс " - Кольо Илиев. То ще бъде за нерегламентирано ръководство на отпадъците, което заплашва живота на доста жители. Втори ден обаче Кольо Илиев се укрива от полицията.

Органите на реда го търсят както тук в административната постройка, по този начин и на всички негови адреси, които са известни. Търсят го да му връчат заповедта за наложително прекъсване на активността на компанията, до момента в който тя не разчисти всички боклуци в близост.

Главният секретар Ивайло Иванов разясни, че тук ще бъде подложен и денонощен полицейски пост, който да следи за осъществяването на тази активност.

Екоминистърът даде обещание, че до края на годината е допустимо да има и законови промени, с цел да може, когато компания като тази вършат нарушавания и не съхраняват вярно отпадъците, да могат да бъдат затваряни незабавно.

Административната постройка на компанията, работеше през днешния ден до обяд. В момента е затворена. Проверките не престават.
 Институции не могат да накарат притежателя да почисти отпадъците при Автомагистрала Институции не могат да накарат притежателя да почисти отпадъците при Автомагистрала "Струма "
Половин година след пожара под Автомагистрала "Струма " край Дупница, оказа се, че мястото и все още е рисково, тъй като тонове боклуци са струпани в непосредств...
Още по тематиката Казусът с боклука
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР