Тя е на 17, изглежда на 12 или 13, но

...
Тя е на 17, изглежда на 12 или 13, но
Коментари Харесай

Златното сърце с медалите: Стилияна е спортистът на годината

Тя е на 17, наподобява на 12 или 13, само че сърцето й – златно освен на екипа, с който приключи присъединяване си на международното състезание по художествена гимнастика, е доста огромно. И, както се споделя - лъвско, само че не поради зодиакалния знак, под който е родена . е същинският състезател на годината в България, на който и да дадат това отличие.

И освен поради 3-те сребърни и бронзовия орден, които завоюва на шампионата в София. А поради смелостта да се състезава сама против света.

Победила ковид19, победила носталгията и раздялата със фамилията си, живееща на хиляди км, към този момент 2 години, от които 9 месеца без нито 1 среща с нейните родители и другите им 2 деца, останала сама тим на международното състезание и то пред толкоз капризната българска аудитория, тя се оправи с всичко. При това със жанр, със успокоение и с почтена детска усмивка.

Тя е толкоз мъничка, че треньорките й споделят – била „ единствено темперамент ”.
Златно сърце с мощността на атомна електроцентрала.

Стилияна Николова завоюва първия орден за България от многобоя на международно състезание по художествена гимнастика от 2001 година насам. Тя приключи трета на шампионата в София.

Дъщерята на двукратната ни международна шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла през 1983 и 1985 година Паулина Кръстева е родена в Кайро. Там работят като треньори родителите й - бащата на нашето момиче е футболист, част от националния ни тим на мондиала в Мексико през 1986 година

Стилияна живее разграничена от родителите си от 2 години, в това число при превъзмогването на тежък ковид19, като в България обитава при фамилията на София Иванова от златния ни отбор.

А Боряна Калейн – до момента старшата в тима ни от две звезди, я поддържа по всякакъв начин - нейното неявяване от шампионата направи Стилияна уединен войник, което в действителност единствено й оказа помощ.

Както напомни Нешка Робева, с 3 сребърни и бронзов орден, тя безусловно повтаря достижението на самата ни гениална треньорка, когато още е състезателка на друго домашно международно състезание - във Варна през 1969 година

  " Вярвам в чудеса, а шампионатът беше като прелестен сън за мен, само че е действителност ", съобщи Стилияна пред Българска национална телевизия.

Тя е получила за премия 10-дневна отмора, с цел да може да види фамилията си в Кайро и да избере нова музика за идващите си съчетания.

Фенката на Ливърпул, за каквато тя се разгласи, и по-специално на различен изтъкнат състезателен ас от Египет – Мо Салах, завоюва квота и за олимпиадата в Париж през 2024 година

Където главен съперник ще й бъде станалата международна шампионка в София точно на Деня на София – София Рафаели – също наше момиче, тренирано от дъщерята и внучката на основателката на българската художествена гимнастика Жулиета Шишманова.

Наистина е колело или (обръч), в действителност положителното се завръща, в действителност има смисъл да се работи, да се има вяра, да се води битка и сърцето да бъде златно.

Борис Ангелов

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР