Тя е човекът, когото Международният наказателен съд иска да арестува

...
Тя е човекът, когото Международният наказателен съд иска да арестува
Коментари Харесай

Вижте коя е майката на 10 деца, за която съдът в Хага иска арест заедно с Путин

Тя е индивидът, който Международният углавен съд желае да арестува дружно с Владимир Путин. Кремъл я показва като „ нежна жена “, която избавя деца. Всъщност Мария Лвова-Белова стои зад проведените старания за отклоняване на украински деца в Русия. А това е военно закононарушение.

Тя се показва за спасителка на украински деца. Всъщност това, което прави, с огромна степен на възможност съставлява военно закононарушение.

Международният углавен съд издаде заповед за ареста на съветския президент Владимир Путин в петък. Освен неговия, съдът в Хага желае и ареста на Мария Лвова-Белова – дамата, която дава отговор за правата на децата в съветската президентска администрация. Според прокурора към съда Карим Хан има учредения да се счита, че Путин и Лвова-Белова „ носят наказателна отговорност за противозаконното депортиране на украински деца “ в Русия.

За част от тези деца има данни, че са изпращани в съветски институции за „ превъзпитание “, а други са дадени за осиновяване на съветски фамилии. Ако бъде потвърдено, това съставлява военно закононарушение. Украйна дефинира тази процедура като геноцид – най-тежкото закононарушение в правото.

Детски играчки и надпис „ Правосъдие за Украйна “ са сложени пред европейските институции в Брюксел в деня на годишнината от началото на съветската инвазия, 23 февруари 2023 година

Мария Лвова-Белова е считана за основна фигура в напъните на Русия да трансферира украински деца на съветска територия. Самата тя споделя, че е осиновила дете от окупирания украински град Мариупол. Връзката ѝ с Путин е ясна – тя е назначена от него и се регистрира непосредствено пред него.

И въпреки всичко – коя е Мария Лвова-Белова и за какво Международният углавен съд изиска ареста ѝ дружно с този на Путин?
Коя е тя
Мария Лвова-Белова e комисар по правата на децата в съветската президентска администрация. Тя е назначена на поста от Владимир Путин през октомври 2021 година – няколко месеца преди Русия да стартира войната против Украйна.

Самата тя има 10 деца – пет биологични и пет осиновени – дружно със брачна половинка си – някогашен програмист, който след това става православен духовник. Двамата са настойници на най-малко 13 деца, за които се грижат ръководени от Лвова-Белова благотворителни организации, заяви френската медия Франс 24 през януари.

Лвова-Белова има политическа кариера и преди да бъде назначена за комисар по правата на децата. Членува в партията на Путин „ Единна Русия “ от 2019 година През 2020 година е назначена в Съвета на федерацията – горната камара на съветския парламент.

Тя е родена и израснала в Пенза, съветски град на към 500 км от Москва. Има музикално обучение и преди да влезе в политиката е преподавала в локалното музикално учебно заведение.

Самата тя има 10 деца – пет биологични и пет осиновени – дружно със брачна половинка си – някогашен програмист, който след това става православен духовник. Двамата са настойници на най-малко 13 деца, за които се грижат ръководени от Лвова-Белова благотворителни организации, заяви френската медия Франс 24 през януари.

Лвова-Белова има политическа кариера и преди да бъде назначена за комисар по правата на децата. Членува в партията на Путин „ Единна Русия “ от 2019 година През 2020 година е назначена в Съвета на федерацията – горната камара на съветския парламент.

Тя е родена и израснала в Пенза, съветски град на към 500 км от Москва. Има музикално обучение и преди да влезе в политиката е преподавала в локалното музикално учебно заведение.

В претекстовете на Министерството на финансите на Съединени американски щати за наказания против Лвова-Белова се споделя, че тя координира депортирането на хиляди украински деца в Русия.

„ Дейността на Лвова-Белова включва принудително осиновяване на украински деца от съветски фамилии, така наречен „ патриотично обучение “ на украински деца, законови промени за ускорение на даването на съветско поданство на украински деца и лишаване на украински деца “, написа в претекстовете.

Руският президент Владимир Путин отбрани Лвова-Белова след санкционирането ѝ от Съединени американски щати.

„ Тази нежна жена саморъчно прави повече за децата и мира от тези безчестни американци, които вършат описи със наказания “, сподели тогава той.

Водещата роля на Лвова-Белова се показва и в отчети на откриватели и неправителствени организации. Такъв образец е отчет на учени от Йейлския университет в Съединени американски щати, който откри, че към 6000 украински деца се намират в лагери за „ превъзпитание “ в Русия и в нелегално анексирания полуостров Крим.

„ Мария Лвова-Белова е една от най-силно забърканите фигури в депортирането и осиновяването на украински деца в Русия, както и в потреблението на лагери за „ консолидиране “ на украинските деца в съветското общество и просвета “, написа в отчета.

Международният углавен съд в петък заяви, че има учредения да се счита, че Лвова-Белова носи самостоятелна наказателна отговорност за военното закононарушение нелегално депортиране на деца и превозването им от окупирани области на Украйна до съветската територия.
Как я показва Кремъл
Лвова-Белова сама разпространява ролята си през канала си в Телеграм през цялото време на съветската инвазия в Украйна. В съветските държавни и следени от Кремъл частни медии се популяризират нейни фотоси с деца, за които се твърди че са сираци от Украйна, както и информация за нейни визити в окупирани от съветската войска украински територии.

През юли Лвова-Белова заяви, че първите 108 „ сираци от Донбас “, които към този момент са получили съветско поданство, ще бъдат пратени при „ новите си родители “ в Русия. През декември тя разказа в обява в Телеграм визитата си при съветско семейство, при което е настанено дете от Украйна.

„ За мен това е следващото удостоверение, че работата, която сме свършили за настаняването на сираците от Донбас, не е безрезултатна “, написа тя, представена от Си Ен Ен. „ Всичко е направено както би трябвало. “

Лвова-Белова персонално оповестява и за „ превъзпитателни “ и „ рехабилитационни “ центрове в Москва, Ростов и други градове, които реализират консолидираното на децата в съветското общество.

Комисарката по правата на децата заяви също, че самата тя е осиновила дете от украинския град Мариупол. Той беше обсаден в първия ден на войната и в идващите месеци беше подложен на всекидневни бомбардировки от съветската войска. Сега градът е окупиран. Първите известия за пренасяне на украински деца в Русия бяха точно от региона на Мариупол.

Информацията, че Лвова-Белова е осиновила украинско дете, се появи за първи път в средата на 2022 година Руски медии разгласиха фотоси на фамилията ѝ с момчето, за което се твърди, че е на 16 години и се споделя Филип.

Лвова-Белова споделя за това в профила си в Телеграм. В началото детето е демонстрирало „ избрана негативност “,, желало е да пее украинския химн и е говорело в поддръжка на украинската войска. После, написа тя, държанието му се е трансформирало и в този момент момчето е „ признателно “ на „ страхотното съветско семейство, което го е избавило “.

През ноември тя разгласява и репортаж, в който момчето я разказва като „ най-прекрасния човек, който съм срещал през живота си “ и прибавя, че никой не го е обичал, колкото тя. Не е ясно при какви условия е изработен записът, нито дали детето е говорило под напън, показва американската телевизия Си Ен Ен, която цитира репортажа.

На 16 февруари при среща с Путин Лвова-Белова сподели, че е осиновила детето от Мариупол с помощта на него. Във видео от срещата, качено на уеб страницата на Кремъл, двамата разискват „ положителния живот “ на украинските деца, дадени за осиновяване на съветски фамилии.
Престъпление ли е това
Кремъл и самата Лвова-Белова показват дейностите си като „ избавяне “ на украински деца. В реалност обаче те с огромна степен на възможност съставляват военно закононарушение.

Международният углавен съд проверява Путин и Лвова–Белова за „ военното закононарушение нелегално депортиране на деца “ от окупираните територии на Украйна в Русия.

Има доста свидетелства, че съветските управляващи правят точно това. Международни медии и неправителствени организации са документирали десетки случаи на украински деца, отведени в Русия.

Някои от тях са принудително разграничени от украинските си родители и осиновители. Други са деца, които съветската окупация е заварила в обществени домове и лечебни заведения, без те наложително да са „ сираци “, както ги показва Кремъл. Трета група са малолетни, чиито възрастни родственици са били убити при съветските офанзиви.

В Русия тези деца са настанявани в институции за „ превъзпитание “ или давани за осиновяване на съветски фамилии.

„ Незаконното депортиране “ е военно закононарушение по така наречен Римски статут – устава на Международния углавен съд. Документът препраща към Женевските конвенции, които се отнасят за интернационалното право по време на война. Четвъртата Женевска спогодба, която се отнася до отбраната на цивилните, не разрешава депортирането на хора от окупирани територии към територията на страната окупатор.

Насилственото предаване на деца от една (национална или етническа) група на друга (национална или етническа) група е една от петте вероятни прояви на закононарушението геноцид, в случай че осъществено „ с желание да бъде унищожена напълно или частично една национална, етническа, расова или религиозна група като такава “.

Геноцидът е най-тежкото закононарушение в правото. Стандартът за доказването му обаче е доста висок. Според някои адвокати се натрупват от ден на ден доказателства, които могат да поддържат вероятно дело за геноцид, осъществен в Украйна от Русия.

Текстът е оповестен в „ Свободна Европа “. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР