.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }Липсва спойката

...
.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }Липсва спойката
Коментари Харесай

Доц. Иван Иванов: Сглобката е като холдинг, който се състои от различни дивизии, които не си говорят много помежду си

.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }

Липсва заварката на сглобката, която има парциални и частни ползи. На учредителен език тя е нещо като холдинг, който се състои от разнообразни дивизии, които доста, доста не си приказват една на друга, само че това, което ги събира в последна сметка, е общият интерес да има ръководство, тъй като другояче по този начин страната буксува и няма по какъв начин да се развива напред. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " доцент Иван Иванов, учител в магистърска стратегия " Политическа логика на психиката " във ВТУ.

" Има няколко базови разлики в това дали едно ръководство е съдружно или е под формата на нещо краткотрайно, както го назоваваме " сглобка “. На първо място, когато имаме политическа управническа коалиция, първо, тя има стратегия, второ, има подписан управнически контракт, трето, има ясно водачество или водач, който ръководи това съдружно ръководство, и на четвърто място, обединението се прави постоянно въз основата на някакви полезности, в случай че щете идеологии или някаква значима национална цел.  " Сглобката “ е спешно, съгласно мен краткотрайно организационно и политическо образувание. Първо, имаме парциални ползи, а всяка част от тая " сглобка “ има някакви нейни такива частни ползи. В случая ПП-ДБ желаят да създадат промяна в правосъдната система, в службите, а да речем ГЕРБ приказват доста за енергетика и техните ползи са там, обичайно на Движение за права и свободи, въпреки че те се водят неофициална част от " сглобката “, техните ползи са в земеделието, в стопанската система.

Това не е неприятно, но липсва заварката, която по принцип постоянно е значима национална цел, въпреки че тук " сглобката “ да споделя: " Абе, " Шенген “ или Еврозона, само че това са значими цели, те са инструментални цели. Това не е метод, по който ти виждаш страната след 10 години по какъв начин действат нейните институции, къде е позиционирана геополитически, по какъв начин се развиваме стопански, градоустройствено ", подчерта доцент Иванов, като добави, че са налице парциални ползи, които не са свързани от трансформационно водачество ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР