Twitter Шотландското кафене "Олдуич" предлага убийствено лютив сладолед, който се сервира

...
Twitter
Шотландското кафене "Олдуич" предлага убийствено лютив сладолед, който се сервира
Коментари Харесай

Трябва да имате 18 г., за да опитате Дъхът на дявола, може да умрете

Twitter Шотландското кафене "Олдуич " предлага убийствено пикантен сладолед, който се сервира след авансово попълнена и подписана декларация за рисковете от потреблението, написа в. "Метро ", представен от Българска телеграфна агенция.
Лютото предизвикателство носи марката "Respiro del Diavolo " / "Дъхът на Дявола "/ и е оценено на 1 569 300 точки по скалата за лютивост на Сковил. От заведението предизвестяват, че клиентът, поискал специалитета, би трябвало да е навършил 18 години и да си дава сметка, че може да получи съществени увреждания след потреблението му. Сладкарите пък са задължени да носят ръкавици, когато подготвят лютите сладоледени топки. Сладоледът е 500 пъти по-лютив от пиперливия сос "Табаско ".

Лудото кулинарно премеждие стартира в Италия, като сладоледът се изготвя по обичайната апенинска рецепта от 1936 година Той "намира почва " в Шотландия, тъй като локалните хора много обичат лютото. "Дъхът на Дявола " обаче ще бъде същинско тестване и за най-смелите измежду тях. Опиталите сладоледа настояват, че той прилича детонация на атомна бомба в устата.

Една сладоледена топка коства 2 английски лири.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР