Twitter потвърди позицията си, че акаунтите на световните лидери имат

...
Twitter потвърди позицията си, че акаунтите на световните лидери имат
Коментари Харесай

Twitter: Няма да блокираме акаунти на политици

Twitter удостовери позицията си, че сметките на международните водачи имат специфичен статут в мрежата на обществените медии, отхвърляйки рецензиите на консуматори, които призоваваха компанията да блокира американския президент Доналд Тръмп, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Блокиране на международни водачи от Twitter или премахване на техни противоречиви туитове би скрило значима информация, която хората би трябвало да могат да видят и дебатират, съобщи компанията в собствен корпоративен блог.

Още през септември Twitter съобщи, че от това дали даден туит е вест и съставлява публичен интерес, са фактори, които компанията взима поради, когато взема решение дали да го заличи. Спорът за туитовете на Тръмп обаче се разгоря с нова мощ, откакто президентът се похвали в своя акаунт във вторник, че има доста по-голям и по-мощен нуклеарен бутон от севернокорейския водач и освен това той работи.

Критици настояват, че непрекъснатото наличие на Тръмп в мрежата заплашва света и нарушава възбраната на Twitter за издание на закани с принуждение. Някои консуматори стачкуваха пред централата на Twitter в Сан Франциско в сряда.

Twitter отговори в поста си, че даже в случай че блокира някой международен водач, това няма да му затвори устата.

Компанията съобщи, че в действителност преглежда туитовете на международните водачи и надлежно ползва своите правила, оставяйки опцията да смъкна някои от тях. " Никоя персона не въздейства на растежа на Twitter или на взимането на тези решения. Работим интензивно, с цел да останем непредубедени и в синхрон с публичния интерес ", съобщи Twitter.

Някои консуматори показаха утвърждение за позицията на компанията, други се оплакаха от двоен стандарт, отбелязва Ройтерс. " Ако аз бях написал половината от това, което Тръмп е качил, откогато встъпи в служба, щях да бъда изпъден вечно от тази платформа ", написа един от тях.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР