Twitter посочи, че възнамерява напълно да се съобрази“ с новите

...
Twitter посочи, че възнамерява напълно да се съобрази“ с новите
Коментари Харесай

Twitter ще се съобрази напълно с новите правила в Индия

Twitter уточни, че има намерение „ изцяло да се съобрази “ с новите правила в Индия за обществените мрежи, откакто държавното управление на страната съобщи, че неспазването им значи, че обществените мрежи, които решат да влязат в прорез с тях, ще носят юридическа отговорност за изявленията на своите консуматори, оповестяват от Bloomberg. В отговор на настояванията на държавното управление юрист на компанията съобщи, че към този момент е назначил краткотраен основен чиновник в офиса на Twitter за Индия, който да се занимава със спазването на законодателството и че скоро ще има чиновник по сигналите и чиновник, който да удовлетворява настояванията на правоприлагащите органи, означават от Ройтерс. Twitter е длъжна да извърши всяко едно от настояванията по новите разпореждания, въведени тази година. Компанията също по този начин съобщи, че ще сътвори офис за директна връзка сред държавното управление и обществената мрежа в Индия през идващите осем седмици.

Ако Twitter не се беше заела да съблюдава разпоредбите на страната, то обществената мрежа щеше да бъде изправена пред правна отговорност за изявленията на потребителите на своята платформа, което евентуално щеше да разреши на държавниците, да изправят пред наказателна правосъдна отговорност ръководителите на компанията за генерирано от потребителите наличие. Социалните медийни платформи постоянно смъкват несъмнено наличие в отговор на избрани правни условия, само че като цяло не се смятат за задължени да вършат това в множеството случаи.

Ако Twitter не съблюдава разпоредбите, съдиите споделят, че държавното управление на Индия ще може да подхваща правни дейности против компанията, предават от Ройтерс. Компанията получи краен период от две седмици да стартира срещи с представители на държавните органи в страната, с които да стартира разискване какви ограничения и какви решения ще се подхващат. Други софтуерни компании като Фейсбук и Гугъл към този момент са почнали да назначават чиновници на съответните длъжности, които да се занимават със съблюдаване на условията по новите регламенти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР