Twitter отново ще задейства функции на своя сайт за популяризиране

...
Twitter отново ще задейства функции на своя сайт за популяризиране
Коментари Харесай

Twitter отново въведе правила за дезинформацията преди междинните избори в САЩ

Twitter още веднъж ще задейства функционалности на своя уебсайт за разпространение на точната информация по отношение на междинните избори в Съединени американски щати през ноември и ще се бори против подправени и подвеждащи изявления, съобщи Ройтерс, базирайки се на известие в блог на компанията.

Експерти по гражданските права и онлайн дезинформацията упрекват обществената медия и софтуерните платформи, че не вършат задоволително, с цел да предотвратяват разпространението на подправената информация, в това число твръдението, че президентът Джо Байдън не е победилият от изборите през 2020 година.

Twitter ще приложи своята политика за гражданска честност, въведена през 2018 година, във връзка с идните на 8 ноември избори, когато ще се взема решение ориста на всичките 435 места в Камарата на представителите на Съединени американски щати, както и на към една трета от стоте места в Сената. Политиката не разрешава на потребителите да разгласяват подвеждащо наличие, имащо за цел да убеди хората да не гласоподават, както и изказвания, целящи да подкопаят публичното доверие в изборите, в това число подправена информация за резултатите.

Twitter за непрекъснато в профил профила на Доналд Тръмп предходната година, базирайки се на риск от " по-нататъшно подстрекателство към принуждение ", дни откакто на 6 януари 2021 година поддръжници на тогавашния президент щурмуваха Капитолия на Съединени американски щати.

Базираната в Сан Франциско компания, която заведе дело против милиардера Илон Мъск поради неговия отвод от съглашението на стойност 44 милиарда $ за придобиване на Twitter, сподели, че е направила проби по какъв начин да предотвратява подвеждащи текстове да бъдат препоръчвани на други консуматори. В резултат на тестванията подвеждаща информация е била преглеждана 1,6 милиона по-малко за месец, добави компанията.

Действията за битка против дезинформацията, сходно на осъщественото по време на президентските избори през 2020 година, включват осведомителни известия в профилите на потребителите, които авансово разобличават подправената информация, преди тя да се е популяризирала онлайн.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР