Twitter обяви за първи път, че видеопост на президента на

...
Twitter обяви за първи път, че видеопост на президента на
Коментари Харесай

След подигравка на Тръмп със CNN, Twitter маркира поста му като манипулиран материал

Twitter разгласи за първи път, че видеопост на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп е " манипулиран материал ". Видеото демонстрира черно дете, бягащо от бяло дете с подправен надпис CNN, оповестява BBC.

pic.twitter.com/vnRpk0zl5y
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 19, 2020
Надписът гласи: " Ужасеното малко дете бяга от бебе расист ", преди видеото да упрекна CNN във " подправени вести ".
Решението на Twitter да сложи огромен сигнален надпис на видеото е последната ескалация сред Twitter и Тръмп. В края на май Twitter за първи път добави вести за инспекция на обстоятелства за туитове на президента.
Тръмп отговори, като подписа изпълнителна заповед, която се стреми да ограничи дългогодишната правна отбрана на обществените медии.
Това последно предизвестие е първият път, когато Twitter употребява " манипулиран материал " за туит на президента на Съединени американски щати - предопределен да покаже, че фотография или видеоклип са доста редактирани.
След първичния кадър на деца, които бягат, се появява друга надпис: " Расистко бебе евентуално гласоподавател на Тръмп ".
След това е срязано до пояснение " какво в действителност се е случило ", показвайки истинския подтекст на двете деца, които си играят - както CNN прави в първичния си репортаж през септември предходната година.
" Америка не е казусът. Фалшивите вести са ", заявява видеото преди да завърши.
Но натискане върху предизвестието на Twitter трансферира потребителите на страница, на която Twitter предизвестява: " Президентът споделя версия на видеоклипа, за която доста публицисти потвърдиха, че е редактирана и е с подправено лого на CNN ".

CNN did cover this story - exactly as it happened. Just as we reported your positions on race (and poll numbers). We’ll continue working with facts rather than tweeting fake videos that exploit innocent children. We invite you to do the same. Be better. https://t.co/T1nBtejZta
— CNN Communications (@CNNPR) June 19, 2020
Отделът за връзки на CNN отговори на президента с къс отговор. " СиЕнЕн отрази тази история - тъкмо както се случи. Точно както отразихме и вашите позиции в конкуренцията (и цифрите в анкетите) ".
" Ще продължим да работим с обстоятелства, а не да туитираме подправени видеоклипове, експлоатиращи почтени деца. Каним ви да извършите същото. Бъдете по-добър. "
Знак на самия видеоклип демонстрира, че в началото е изработен от про-Тръмп консуматор на Twitter, с името Carpe Donktum.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР