Twitter Inc (TWTR.N) заяви в неделя, че Илон Мъск е

...
Twitter Inc (TWTR.N) заяви в неделя, че Илон Мъск е
Коментари Харесай

Илон Мъск няма да се присъедини към борда на директорите на Twitter

Twitter Inc (TWTR.N) съобщи в неделя, че Илон Мъск е отхвърлил предлагането му да се причисли към борда на компанията за обществени медии. Това бе трагичен поврат в седмицата, когато милиардерът стана най-големият ѝ акционер, съобщи Агенция Ройтерс.

Главният изпълнителен шеф на Twitter, Параг Агравал, разгласява в обществената мрежа, че бордът на компанията е провел доста полемики с Мъск, само че не уточни повода за решението на основния изпълнителен шеф на " Тесла " (TSLA.O).

Агравал сподели, че плануваното предопределение би трябвало да влезе в действие в събота, което би попречило на най-богатия човек в света да стане автентичен притежател на повече от 14,9% от елементарните акции на Twitter.

Мъск, чието благосъстояние е оценено на 274 милиарда $ от Forbes, отговори единствено с емотикон в Twitter. " Тесла " не отговори незабавно на имейл, изпратен до компанията, с искане за коментар от основния изпълнителен шеф.

Мъск, който назовава себе си абсолютист на свободата и словото се снабди с над 9 % от Twitter, на 4 април и сподели, че планираа обилни усъвършенствания в платформата за обществени медии.

Разкриването на каузи провокира необятно публикувани спекулации по отношение на желанията му, вариращи от цялостно усвояване на платформата до вдишване на дейна роля в корпоративните решения.

Новината за това, че Мъск заема място в борда, накара някои чиновници в Twitter да изпаднат в суматоха за бъдещето на способността на компанията за обществени медии да модерира наличие, споделиха източници от компанията пред Ройтерс.

Мъск организира анкета в Twitter, като попита потребителите дали имат вяра, че мрежата се придържа към правилото на свободата на словото.

Ден откакто стана най-големият акционер, той започва друга анкета, питайки потребителите дали желаят бутон за редактиране, дълго чакана функционалност, върху която Twitter работи.

Шефът на Tesla също попита потребителите в анкета дали централата на Twitter би трябвало да бъде превърната в подслон за бездомни, проект, подсилен от създателя на " Амазон ", Джеф Безос.

В събота Мъск предложи промени в услугата за премиум абонамент на Twitter Blue, в това число понижаване на цената ѝ, възбрана на рекламата и предоставяне на алтернатива за заплащане в криптовалутата " dogecoin ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР