Twitter има ново лого, поне засега. То изобразява логото на

...
Twitter има ново лого, поне засега. То изобразява логото на
Коментари Харесай

Twitter има ново лого

Twitter има ново лого, най-малко към този момент. То изобразява логото на криптовалутата Dogecoin, на която Илон Мъск е огромен обожател.

Самият Мъск разгласява в профила си единствено подигравка, в която Twitter споделя на пътен служител на реда, който гледа шофьорска брошура предходното лого на компанията, че фотографията е остаряла. Мъск не изяснява повода за смяната, написа VESTI.

Резултатът обаче беше доста бърз. Цената на Dogecoin скочи с над 35% в часовете след действието на Twitter.

Мъск е огромен обожател на Dogecoin, като постоянно загатва криптовалутата, а преди време намерено я популяризираше и поддържаше. След като купи Twitter имаше и клюки, че възнамерява да вкара поддръжка за заплащания с Dogecoin и други криптовалути в обществената мрежа, само че към този момент това не се е случило.

Интересът му към Dogecoin го заведе и в съда. Срещу Мъск се води дело, че той и фирмите му целеустремено са манипулирали цената на криптовалутата нагоре. В делото се твърди, че Мъск употребява криптовалутата за финансова пирамида и измами.

Адвокатите на милиардера желаят делото да бъде отхвърлено поради липса на ясно пояснение по какъв начин Мъск е измамил който и да е или по какъв начин е манипулирал цената. Отговорът на юристите е изпратен до съда предишния петък, а промяната на логото става в понеделник.

Адвокатите се аргументират, че Dogecoin е " законна криптовалута, която има пазарна капитализация от над 10 милиарда $ ". Затова се появиха спекулации, че промяната на логото тъкмо в този момент е поредна шеговита стъпка в стила на Мъск да покаже какво мисли за делото. Криптовалутите не са контролирани, само че не значи, че ще е невероятно да се търси отговорност при някои възможни злоупотреби.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР