Творческият път на Уилард Уигън е силно повлиян от майка

...
Творческият път на Уилард Уигън е силно повлиян от майка
Коментари Харесай

Как е възможно: колкото по-малки правиш нещата, толкова по-известен ставаш

Творческият път на Уилард Уигън е мощно повлиян от майка му, която изиграва решаваща роля в неговото развиване. Когато е още дете, британецът среща компликации при четенето и писането, като в следствие излиза наяве, че това се дължи на недиагностицираните му аутизъм и дислексия.
 MSCHF с поредна провокация - микроскопичната им чанта, която се гледа под микросоп
Космическата сума, за която е купена чантата, по-малка от зрънце сол

Идва в комплект с микроскоп

Утеха Уилард намира в изработването на дребни статуи, които притеглят вниманието на майка му. Именно тя го предизвиква да усъвършенства техниката си и да основава даже още по-миниатюрни произведения, а преди да почине през 1995 година, му споделя: " Колкото по-малки правиш нещата, толкоз по-голямо ще стане името ти. "

А тези думи се оказват знамение. Защото Уилард Уигън към този момент е фамозен с творбите си, които могат да се видят единствено през микроскоп. Въпреки извънредно дребните си размери обаче, скулптурите му са необикновено детайлни. За да ги сътвори, му се постанова да употребява микроскоп, в противоположен случай не може да види добре материала, с който работи. Още по-впечатляващото в процеса е, че британецът би трябвало да отмерва ударите на сърцето си, с цел да не му пречи пулсът.

Сред най-известните произведения на Уилард Уигън са дребните му версии на картините " Мона Лиза " и " Тайната вечеря ", както и изображенията на Уилям Шекспир и Робин Худ.

За работата си самият той не крие, че е в действителност предизвикателна и даже я разказва като " по-сложна от микрохирургия ". Всяка неточност по нехайство може да постави завършек на седмици прогрес, както фактически му се е случвало. Веднъж да вземем за пример, до момента в който приказва по телефона, без да желае вдишва през носа си една от творбите си. За да предотврати нещо сходно да се случи още веднъж, всякога преди да стартира работа, прави дихателни извършения.

Въпреки напрежението и напрежението в креативния си развой, Уилард Уигън се радва, че работата му е оценена. " Когато видите хората с съмнение, изписано на лицата им, тъй като не могат да си обяснят какво виждат, това ми доставя толкоз огромно наслаждение ", споделя той в изявление за CNN.

Уникалността на творчеството му е приета даже и от Световните върхове на Гинес. Уилард Уигън държи върха за най-малката ръчно направена статуя, основана в миналото - тя съставлява човешки ембрион, изработен от влакно от килим.
 Carl Warner Foodscapes, фотографът Карл Уорнър и по какъв начин храната заживява нов живот
Храната като произведение на изкуството

Различната позиция

Изкуството му е безусловно доказателство за силата на творчеството и това какъв брой е значимо да може да погледнем света през нови вероятности. И даже освен това - работата му ни припомня, че дребните неща имат значение, както и че всеки човек има способността да промени света.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР