Творчески колектив БигБанда даде начало на серия от видео уроци

...
Творчески колектив БигБанда даде начало на серия от видео уроци
Коментари Харесай

БигБанда стартира отворени видео уроци по музика и саунд дизайн -

Творчески колектив БигБанда даде начало на серия от видео уроци в своя, чиято цел е да предизвика интереса на онлайн потребителите от няколко генерации към разнообразни аспекти от процеса по основаването, записването и обработката на музика и звукова среда към анимационно, игрално кино, спектакъл и танц.

Това е първият по рода си тясно профилиран учебен модул, изцяло безвъзмезден и отворен за онлайн потребителите по целия свят, ползващи български език. Това става допустимо с помощта на финансовата поддръжка на Национален фонд ‘Култура ”.

Първото видео от серията, носеща кодовото наименование ПУК, е към този момент факт тук:. В него водещият на уроците - композиторът, пианист, саунд дизайнер и музикален продуцент, Ивайло Стефанов, се обръща към аудиторията по един по едно и също време наличен и грабващ метод, чийто изразни средства имат мощен заряд да привлекат към начинанието любознателни фенове от разнообразни възрастови групи.

В идните си издания ПУК ще включва и интерактивна опция за въпроси и отговори (стрийминг Q&A сесии), подкрепяща развиването на нужните умения измежду най-активните консуматори.

ПУК е единствено един от плановете, заложени в календара за тази година на артистите от БигБанда, известни със смелите си аудио-визуални опити и автентично творчество за самостоятелни танцови, театрални продукции, анимационно и писмено кино.

Вече втори месец тече друга тяхна просветителна самодейност - практическите работилници в Гьоте институт и Нов български университет. Фокусът им, за разлика от онлайн уроците, са срещите онлайн и професионалния продан с запалянковците, присъединили се в събитията. Вече над 30 индивида посетиха първите два уъркшопа - “Вокални техники ” с Павел Терзийски и “Саунд дизайн в музиката ” с Ивайло Стефанов.



Снимка: БигБанда - Ивайло Стефанов 

В Нов български университет пък членовете на БигБанда организираха мастър клас за студентите от бакалавърска стратегия “Анимационно кино ”, провокирал сериозен интерес и въодушевил доста от младежите да основат дипломните си планове по насоки от образованието. На уъркшопите е отдадена обособена плейлиста, която може да бъде.

През 2022 година БигБанда възроди и един от най-самобитните си планове, датиращ от далечната 2016 година: Small Sessions е виртуална музикална сцена, даваща изява на едни от най-талантливите и продуктивни родни музиканти.

Любопитното в тази ситуация е, че техните осъществявания се записват онлайн във видео и аудио формат и се смесват в действително време, до момента в който трае осъществяването. Инициативата дава на артистите приключен артикул - мултимедиен клип и аудио запис за персонално прилагане. Първото видео от тазгодишната продукция е към този момент онлайн в YouTube канала на Биг Банда в едноименната. Във формата Small Sessions през годините са взимали присъединяване Nasekomix, Pavel Clave и други,а в настоящите им издания ще забележим Георги Дончев, Роко Захариев, Димитър Горчаков, Христина Белева и други

Както и ПУК, креативните работилници и Small Sessions през 2022 г, стават действителност с финансовата поддръжка на Национален фонд “Култура ” по план за приобщаване на самостоятелните актьори към по-големи публики благодарение на технологиите.

Повече информация за активността на Биг Банда и членовете на колектива може да бъде открита на формалния им уебсайт

Биг Банда формален YouTube канал

Биг Банда във Фейсбук:

Биг Банда в Instagram:

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР