Твърденията за възможна съпричастност на Русия към повреждането на газопровода

...
Твърденията за възможна съпричастност на Русия към повреждането на газопровода
Коментари Харесай

Путин: Пълна глупост са твърденията, че имаме нещо общо с аварията на балтийския газопровод

Твърденията за допустима съпричастност на Русия към повреждането на газопровода Balticconnector сред Финландия и Естония са " цялостна нелепост ", разгласи президентът на РФ Владимир Путин, представен от ТАСС.

" Пълна нелепост. Аз даже не знаех, че съществува подобен газопровод, той е прекомерно дребен. Доколкото ми обясниха от " Газпром ", той не е толкоз добре предпазен, колкото нашите ", отговори той на въпрос за възможната съветска връзка в случая.

" По тези аргументи там може да се е случило какво ли не ", сподели той и изброи няколко вероятни аргументи за тематика от тръбата. - " Може да е имало техническа нередовност, може да е станало земетресение. Не знам, дано проверяват ", безапелационен бе Путин.

Според него изказвания за съпричастност на Русия към повредата имат за цел да отвлекат вниманието от терористичния акт на Запада против тръбите на " Северен поток ".

" Президентът на Финландия Саули Нийнистьо е образован и интелигентен човек. Той не може да не схваща, че такива заявки са ориентирани единствено към едно - да прикрият терористичния акт, който Западът извърши рещу " Северните потоци ", да отвлекат вниманието, това е всичко ", разяснява съветският водач.

Подводният газопровод сред Финландия и Естония бе затворен поради съмнения за появил се теч. На 10 отомври управляващите във Финландия оповестиха на конференция, че повредата в газопровода, открина рано сутринта на 9 октомври, е резултат от външна интервенция. Уточнено бе, че повредата е в бранш от газопровода, който спопада в икономическата зона на Финландия в централната част на Финския залива.

Газопроводът Balticconnector е прокаран сред градовете Инкоо във Финландия и естонския Палдиски. Дължината му по дъното на Балтийско море е почни 80 км, по суша в Естония - 55 км, във Финландия - 21 км. Капацитетът му е до 2,6 млрд куб. м годишно. И двете страни обявиха, че прекъсването му няма да повлияе върху енергийната им сигурност.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР