Твърденията са непроверени към този момент Емил Василев преди 4

...
Твърденията са непроверени към този момент Емил Василев преди 4
Коментари Харесай

Рансъмуер групировка твърди, че е разбила всички мрежи на Sony и продава данните от тях

Твърденията са непроверени към този миг

Емил Василев преди 4 минути 4 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 19:05 | 21.09.2023

Тайна функционалност на Android може да направи телефона ви по-удобен: просто задръжте пръста си върху екрана

IT НовиниДаниел Маринов - 20:47 | 23.09.2023

Започва ли началото на края за Съединени американски щати? Историята на други разпаднали се общества допуска това

АвтомобилиДаниел Маринов - 21:49 | 23.09.2023

Инженери на Tesla са намразили Cybertruck толкоз доста, че са почнали скрито да проектират опция

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Рансъмуер групировката Ransomed.vc твърди, че е съумяла да пробие мрежите на Sony Corporation и заплашва да продаде данните, които е откраднала от японския софтуерен колос. Добрата вест е, че това сигурно не наподобява да е случай на някакво равнище като прословутото хакване на PlayStation Network от 2011 година, най-малко не и към този миг.

Според Cyber Security Connect, от Ransomed.vc настояват, че са компрометирали системите на Sony. Групата съобщи, че компанията не желае да заплати, с цел да си върне данните, по тази причина те се продават.

„ Ние сполучливо компрометирахме всички системи на Sony и ще продадем данните, заради това, че Sony не желае да заплати. ДАННИТЕ съдебна експертиза ПРОДАВАТ. “

написа групата

Ransomed.vc са разгласили някои данни за хакерски офанзиви, макар че не наподобява Sony да е прекомерно обезпокоена сега, защото не е показана доста безапелационна информация. Има скрийншоти на вътрешна страница за влизане в системата, вътрешна PowerPoint презентация от отдела за обезпечаване на качеството на Sony, включваща някои детайлности за тестови задания и редица Java файлове.

Групата, занимаваща се с изнудване е разгласила и дърво на файловете от цялото приключване. Изглежда, че то съдържа по-малко от 6000 файла, което е дребен брой за пробив, за който се допуска, че е обхванал всички системи на Sony. То включва лог файлове, необятен набор от Java запаси и HTML файлове, като в някои от файловете ясно се виждат японски знаци. Не е посочена цена за откраднатите данни.

Въпреки, че сега случаят не наподобява прекомерно сериозен, Ransomed.vc стои зад огромен брой офанзиви от основаването си по-рано този месец, в това число нахлуване против уеб страницата на държавното управление на Хаваите. Съобщава се, че множеството от членовете ѝ работят от Русия и Украйна.

През 2011 година външно навлизане в услугите PSN и Qriocity на Sony докара до компрометиране на персонална информация от почти 77 милиона акаунта. То също по този начин попречи на потребителите на конзолите PlayStation 3 и PlayStation Portable да получат достъп до услугата. Прекъсването продължи 23 дни.

През 2014 година беше осъществена и хакерска офанзива против Sony Pictures от група, наречена „ Guardians of Peace “, което значи „ Пазители на мира “. Длъжностните лица стигнаха до заключението, че офанзивата е била спонсорирана от държавното управление на Северна Корея – групировката тогава изиска от Sony да изтегли идния тогава филм „ Интервюто “ – комедия за скрит план за убийството на севернокорейския водач Ким Чен Ун.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР