Твърденията на председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, че светът и

...
Твърденията на председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, че светът и
Коментари Харесай

Ковачевски: Тезите, че има световна конспирация срещу ВМРО-ДПМНЕ, са от полза само на Мицкоски

Твърденията на ръководителя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, че светът и Европа са се обърнали против тях във връзка с измененията в конституцията, припомня за 11-те години от ръководството на предходния водач на опозиционната партия Никола Груевски, сподели министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски по време на визитата си в Пробищип, където откри нова детска градина.

„ Чували сме нещо сходно в предишното. По този метод бяха подклаждани възприятията на жителите и от самото начало те се опасяваха, че има някакъв супер зложелател против нас, македонците. След това се уверихме, че не е по този начин. Северна Македония стана член на НАТО и всички виждаме какъв брой е значимо това в миг, когато в Европа има боен спор ”, сподели Ковачевски, който назова „ нервност и лъжливи обвинявания ” изказванията на опозицията за българизация и асимилация, загуба на език и еднаквост в резултат на признатата преговорна рамка с Европейски Съюз.

По думите му тезите за „ международен скрит план ” не са в интерес на жителите и страната, а единствено на политическата кариера на този, който ги изрича, а отводът страната да вземе значими решения може само да остави Северна Македония в чакалнята на Европейски Съюз.

„ За единадесет години видяхме какво донесе чакането. През 2008 година имахме препоръчано решение на казуса с Гърция, което тогавашното държавно управление не одобри. След 11 години получихме предложение за решение, което беше по-лошо от това през 2008 година Сега имаме преговорна рамка със предпазен македонски език, договарянията се водят на македонски език, европейското законодателство е преведено на македонски език. И в този момент е моментът, в който има общ интерес от страна на Съединени американски щати и Европейски Съюз страната да продължи европейската си интеграция и до 2030 година да стане пълновръстен член на Европейски Съюз ”, сподели той, повтаряйки, че Северна Македония не би трябвало да допусне Албания, Сърбия и Черна гора да я изпреварят, а тя да остане в група с Босна и Херцеговина и Косово във връзка с пътя си към Европейски Съюз.

В отговор на журналистически въпрос, обвързван със средствата, които държавното управление е планувало за акцията „ Ние сме Европа ” министър председателят Ковачевски уточни, че 80-те хиляди евро в бюджета на Секретариата по европейски въпроси не са „ източване на бюджета ”, а ще бъдат употребявани, с цел да бъдат показани на жителите изгодите от присъединението към Европейски Съюз.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР