Твърденията на г-жа Елена Йончева отдавна минават границата на нормалния

...
Твърденията на г-жа Елена Йончева отдавна минават границата на нормалния
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Твърденията на Йончева отдавна минават границата на нормалния тон

Твърденията на госпожа Елена Йончева от дълго време минават границата на естествения звук сред политически съперници. Доскоро свързвахме името ѝ с публицистиката, по-късно – с господин Станишев, а в този момент – с обвиняване за пране на пари. Трябва да се подчертае, че каквото и да каже тя, може би следва да се подложи на подозрение. Не одобрявам обидните ѝ думи към мен и към всички членове на ГЕРБ, че сме проведена незаконна група Това съобщи за БНР депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя посочи, че с никоя смяна в Изборния кодекс не е отнемало право на българските жители да гласоподават.

„ Имаше смяна в частта във връзка с преференциите. Седмица по-късно към този момент имаме нова политическа позиция. Факт е нашата воля с импортираните законодателни оферти “, сподели Атанасова.

От 2014 година в Изборния кодекс е записано, че следва да се обезпечат машини за провеждането на електронно гласоподаване, само че машините е следвало да бъдат обезпечени от ЦИК, посочи Атанасова и изясни:

Председателят е определен в мандата на Българска социалистическа партия при кодекс „ Мая Манолова “. Решенията, които се вземат в тази ЦИК се вземат с присъединяване на всички политически партии. Българска социалистическа партия имат доста съществено посланичество там, както и ние, само че в Изборния кодекс ясно е написано, че Централната изборна комисия провежда този развой. Фактът, че до момента ЦИК не се оправи с организацията по въвеждането на машинното гласоподаване, не мога да кажа, че е проблем на политическа партия ГЕРБ “.

От ГЕРБ не са желали смяна на целия състав на ЦИК по-малко от 100 дни преди провеждането на евроизборите посочи Атанасова:

„ Този орган ще бъде претрупан с извънредно доста условия към него във връзка с прозрачността и по този начин нататък и по тази причина смятахме, че би трябвало да се резервира съставът му - точно като гаранция за провеждането на едни почтени и транспарантни избори. Вчера прочетох, че господин Николай Бареков, като член на Екологичен потенциал е изразил желание да се самономинира като член на Централната изборна комисия, с цел да подсигурява бистрота на тези избори. Идва ми на разум, че госпожа Корнелия Нинова пък може да бъде препоръчана за ръководител на ЦИК, с цел да ги подсигурява. Мисля, че даже и ГЕРБ би се съгласил на една такава номинация и би я подкрепил. В противоположен случай, всички думи, че изборите ще бъдат нечестни или ще има изборни операции звучат като опорни точки “, каца тя.

Атанасова назова изказванията за негласна коалиция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи операции и спекулации: Това че през миналата седмица ГЕРБ и Обединени патриоти, ръководещата коалиция, имаше кворум за работа, макар че Движение за права и свободи не участваха в първичните регистрации, мисля че приказва изрично в посока на това, че няма нито взаимозависимост от Движение за права и свободи, нито някакви подмолни ангажименти. Имаме управническа стратегия, която е за четиригодишен мандат, която се извършва, и ГЕРБ не търси други сътрудници.

В миг, когато се трансформира закон, диалозите сред парламентарните групи са напълно обикновено средство за търсене на политически консенсус и в това няма нищо добави тя.

Депутатът не се съгласи, че обстановката в Народно събрание е идентична с отсъствието от зала на ГЕРБ по време на кабинета на Пламен Орешарски “:

„ Тогава ГЕРБ беше първа политическа мощ след извоювани изключителни избори, след аферата „ Костинброд “. Беше основано правителство-хибрид, което по този начин или другояче не оцеля прекомерно дълго. Нека да кажем, че тогава българските жители бяха пред Народното събрание. Не помня Българска социалистическа партия в този момент да е печелила изборите и това да е претекст да бъдат отвън Народното събрание “.

На въпрос дали ГЕРБ са подготвени на отстъпки, с цел да върнат Българска социалистическа партия в Народното събрание, тя сподели: И без съществуването на Българска социалистическа партия българският парламент взема законни решения, взема решения в националния интерес. Нека да напомня единствено решението преди седмица, при което Българска социалистическа партия отсъстваше, по което евентуално е направила извънредно усещане освен в България, само че и околните ни, прилежащи и другарски страни - решението за Македония. Нека да напомня и едно друго решение - за преименуването на Димитровград на Цариброд в Сърбия. Преди към година Българска социалистическа партия имаха декларация „ срещу “. Българска социалистическа партия какво ще вършат нас не ни интересува. Парламентът си работи, законодателният развой се движи и той е законен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР