Твърдението на Русия, че синът на президента Байдън Хънтър „финансира

...
Твърдението на Русия, че синът на президента Байдън Хънтър „финансира
Коментари Харесай

СИНЪТ НА БАЙДЪН ФИНАНСИРА БИОЛОГИЧНИТЕ ЛАБОРАТОРИИ В УКРАЙНА, ДОКАЗВАТ ГО ИМЕЙЛИ! БАЙДЪН – БАЩА ОТГОВАРЯ ЗА ОТНОШЕНИЯТА С УКРАЙНА, БАЙДЪН – СИН, СВЪРЗАН С КОМПАНИЯ ЗА БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ В УКРАЙНА

Твърдението на Русия, че синът на президента Байдън Хънтър „финансира … биологични лаборатории в Украйна“, се основава на истината, съгласно имейли, прегледани от New York Post.

В архива от имейли на скандалния преносим компютър на Хънтър Байдън – за чието битие The Post заяви извънредно през октомври 2020 година – се откри, че той е играл роля в подпомагането на калифорнийски защитителен бизнесмен да проучва смъртоносни заболявания и биологични оръжия в Украйна.

Москва твърди, че тайните американски лаборатории за биологични оръжия в Украйна са били едно от основанията за непровокираното ѝ навлизане в прилежащата страна предишния месец. В четвъртък тя удвои обвиняванията си, като съобщи, че лабораториите са произвеждали биохимични оръжия по разпореждане на семейство Байдън.

„Самият президент на Съединени американски щати Джо Байдън е забъркан в основаването на биолаборатории в Украйна“, съобщи ръководителят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин, съгласно държавните медии.

Хънтър Байдън е финансирал проучвания за военната биологична стратегия на Съединени американски щати, съобщи ръководителят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин.

„Инвестиционният фонд, ръководен от неговия наследник Хънтър Байдън, финансира проучванията и осъществяването на военната биологична стратегия на Съединените щати. Очевидно е, че Джо Байдън, в качеството си на татко и държавен глава, е бил наясно с тази дейност“, продължава Володин, като упорства за следствие от страна на Конгреса на Съединени американски щати и пояснение от Белия дом.

Представители на американското разузнаване по-рано отхвърлиха известията на Русия като военна агитация, като обясниха, че мрежата от биологични лаборатории на Украйна, отдадени на проучването на патогени, не е загадка и обществено е получила финансиране от Вашингтон.

Новото изказване на Русия, че капиталовият фонд на първородния наследник на американския президент е взел участие в набирането на средства за планове за биолаборатории в Украйна, обаче е тъкмо, съгласно имейли, свързани с делата на Хънтър Байдън в Украйна, получени първо в NewYork Post и в началото обявени от The Daily Mail в петък.

Вячеслав Володин счита, че президентът Джо Байдън е забъркан в основаването на биолаборатории в Украйна.

Според имейлите, открити в компютъра, който е бил зарязан в сервиз в Делауеър през април 2019 година, когато Джо Байдън се кандидатира за президент, Rosemont Seneca Technology Partners влага 500 000 $ в компанията за проучване на патогени Metabiota в Сан Франциско и набира още милиони посредством компании, измежду които Goldman Sachs.

Хънтър показал Metabiota на чиновници в Burisma, украинската газова компания, където e бил член на борда на шефовете, за „научен проект“, включващ биолаборатории в Украйна, демонстрират имейлите.

В записка от чиновник на Metabiota до сина на тогавашния вицепрезидент през 2014 година се споделя, че компанията може да „утвърди културната и икономическата самостоятелност на Украйна от Русия“.

Спекулациите към това, че президентът Байдън е знаел за активността на Хънтър Байдън, накараха Вячеслав Володин да изиска следствие от Конгреса на Съединени американски щати.

Вицепрезидентът на Metabiota Мери Гутиери също написа на Хънтър по геополитически въпроси, свързани с проучванията на компанията в някогашната руска република, през април 2014 година, два месеца откакто Русия анексира Крим.

„Както дадох обещание, приготвих приложената записка, която съдържа общ обзор на Метабиота, нашия ангажимент в Украйна и по какъв начин евентуално можем да използваме нашия екип, мрежи и концепции, с цел да утвърдим културната и икономическата самостоятелност на Украйна от Русия и да продължим да се интегрираме в западното общество“, гласи нейната записка.

Няколко дни по-късно изпълнителният шеф на „Буризма“ Вадим Пожарски написа на Байдън за „наречения от вас план „Наука Украйна“.

„Както разбирам, „Метабиота“ е бил подизпълнител на основния контактор на Министерството на защитата B&V [инженерна компания Black & Veatch]“, гласи неговото електронно писмо. „Какъв тип партньорство търси Metabiota в Украйна?“

Вадим Пожарски написа на президента Байдън: „както нарекохте плана „Наука Украйна““, откакто Мери Гутиери написа на Хънтър Байдън по геополитически въпроси.

По-късно, през 2014 година, Съединени американски щати отпускат 23,9 млн. $ на Metabiota, като 307 091 $ са отпуснати за „украински проучвателен проекти“, демонстрират държавни документи за разноските.

По-младият Байдън се хвалел пред вложители, че компанията му е провела финансирането на Metabiota и ѝ е помогнала да „получи нови клиенти“, в това число „правителствени агенции“, съгласно електронните писма.

През 2010 година B&V е получила поръчка от Агенцията за понижаване на заканите в защитата на Съединени американски щати за създаване на лаборатория в Одеса, която да „подобри съществуващите държавни системи за наблюдаване за разкриване, докладване и реагиране на биотерористични офанзиви, епидемии и евентуални пандемии“, се споделя на уеб страницата на компанията.

Сградата, в която се обитава офисът на дъщерното сдружение на украинската енергийна компания Burisma Holdings в Киев, Украйна.

Начинанията на Хънтър Байдън повдигат веждите на някогашен чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ: „Баща му е бил вицепрезидент на Съединени американски щати и е отговарял за връзките с Украйна. Тогава за какво Хънтър освен е бил в борда на подозрителната украинска газова компания, само че и я е свързал с компания, работеща по проучването на биологично оръжие?“, споделя Сам Фадис пред „Мейл“.

„Очевиден е опита на съветската агитация да се възползва от това. Но това не трансформира обстоятелството, че наподобява има нещо, което би трябвало да се изследва.

„Защо Хънтър Байдън е в центъра на всичко това? Защо в центъра на всичко това е опозореният наследник на вицепрезидента – човек без забележими умения и с табиет към кокаина?“

52-годишният Хънтър Байдън продължава да е обект на федерално следствие за вероятни данъчни измами. През 2018 година следствието се разшири, с цел да се изследва по какъв начин интернационалните му бизнес покупко-продажби като лобист и вложител се съчетават с политическата кариера на татко му. Той отхвърля изказванията за нередности.

Джон Ливайн и Джеси О’Нийл, Ню Йорк Пост

New York Post

Превод: „Гласове“

Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР