Твърде много за гледане, твърде малко време? Океанът от резюмета

...
Твърде много за гледане, твърде малко време? Океанът от резюмета
Коментари Харесай

Много филми, никакво време: Как се променят навиците ни за гледане

Твърде доста за гледане, прекомерно малко време?

Океанът от резюмета на филми и телевизионни излъчвания в обществените мрежи и YouTube необратимо трансформира метода, по който потребителите употребяват обичайно наличие.

Претоварването и FOMO (страхът от пропускане) се трансформират в съществени проблеми за запалените киномани, защото голямото количество нови продукции надвишава скоростта, с която хората могат да ги усвоят.

Ето за какво късите резюмета на филми сериали в YouTube стават известно решение освен за бързо наваксване, само че и за тези, които желаят да си напомнят нещо, което към този момент са гледали, написа в материал по тематиката Euronews.

Подобен канал е и Mystery Recapped, който има 3,72 милиона клиенти и споделя 10-15-минутни резюмета на филми с описателни заглавия.

Някои от най-гледаните му видеоклипове са за по-неизвестни филми, които може да имат неповторими сюжетни точки, само че като цяло не са доста забавни. Резюмето, разказано по всекидневен метод, разрешава на феновете да добият елементарна визия за сюжета без евентуално разочароващ заряд.

В YouTube има стотици сходни канали, доста от които употребяват гласове на изкуствен интелект, с цел да описват едни и същи филми и сериали по разнообразни способи.

Други, като Dead Meat, канал с 6,26 милиона клиенти, фокусиран върху ужасите, дава повече информация посредством включването на любопитни обстоятелства зад кулисите.

По-разпространени от обобщаващите видеоклипове са изключените от подтекста кино видеа в TikTok, в които се споделят обособени подиуми - от време на време с изложение, което се пробва да ги направи да наподобяват като фрапантен миг от действителния живот, различен път с трагично наслагване на вдъхновяваща музика.

Тези клипове постоянно попадат в съвсем всички FYP (for you page) и могат да бъдат изненадващо увлекателни. Акаунтите, които ги разгласяват, имат стотици хиляди почитатели. Например, един от потребителите на TikTok разгласява целия филм " 12 ядосани мъже " на Сидни Лумет от 1957 година и провокира разпалено разискване измежду младежите, които откриваха кино лентата за първи път.

Someone uploaded all of 12 Angry Men in chunks on TikTok and apparently this is the one classic film the teens are 100% into
— Jacob deNobel (@Jacob_deNobel) March 29, 2023
Именно това възприятие за общественост в действително време прави гледането на систематизирани или съкратени версии на филми и сериали толкоз прелестно за актуалната публика, като въодушевява диспути и мнения.

Макар че идеалният вид постоянно ще бъде да се гледа всичко в целокупност, несъразмерното количество наличие, което непрекъснато се бори за съкратеното ни внимание, значи, че от време на време обобщението в обществените медии е належащо и даже може да бъде нещо положително - изключително когато притегля вниманието на нова публика към по-стари и по-нишови филми.

Или ни избавя от гледане на нещо извънредно.

Вероятно, най-хубавото решение на казуса с несъразмерното наличие за наваксване и страхът от пропускане, се крие в това да се съсредоточим върху нещата, които в действителност ни интересуват и провокират вниманието ни; които желаеме да преживеем напълно, вместо да се опитваме да се оправим с всичко, трансформирайки изкуството лист с отметки за гледане.

Както споделя Вим Вендерс в неотдавнашно изявление за Euronews: " Най-голямата болест сега, е, че имаме прекалено много от това, което обичаме. Обичаме киното, само че има прекалено много филми. Обичаме музиката, само че има прекалено много за слушане... Има прекалено много от всичко и това не ме прави благополучен. "

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР