Твърде малцина са онези, които знаят за забранения удар дим-мак“

...
Твърде малцина са онези, които знаят за забранения удар дим-мак“
Коментари Харесай

Смъртоносният и невероятен удар „дим-мак“

Твърде малко на брой са тези, които знаят за неразрешения удар „ дим-мак “ – изкуството на отсрочената гибел. Най-добрите майстори на източните бойни изкуства предавали тайните си познания за него единствено на защити възпитаници.

„ Дим-мак “ съставлява прийом в бойните изкуства, който разрешава посредством външно лек удар, съвсем единствено допиране, да бъде погубен човек. При това има едно събитие, което е доста значимо: гибелта на врага може да настъпи както незабавно, неотложно, по този начин и след часове, дни, седмици – в точния миг, избран от майстора-боец.

Известен е казусът с Брус Ли по време на фотосите на един от последните му филми. Той дълго време упражнявал някакъв трик, само че не успявал да го извърши. Неочаквано от тълпата към него се доближил някакъв чужд и предложил да му покаже гръмък вид. Брус показал интерес и излязъл с него на снимачната площадка. Те стояли един против различен, когато непознатият внезапно нанесъл на артиста къс, само че доста мощен удар в главата. Брус изгубил схващане и рухнал като покосен.

Докато всички се суетели към него, индивидът, който го блъснал, липсващ, като че ли се разтворил във въздуха. Оказало се, че никой не го познава, не бил регистриран и измежду статистите. По-късно един от гримьорите си спомнил, че същия ден в съблекалните влезнал мъж, който той помислил за статист, взел облекла и споделил странна фраза: „ Той би трябвало да почине! “ Мнозина и до през днешния ден имат вяра, че непознатият бил палач от китайската мафия – „ триадите “, който владеел ударите на отсрочената гибел.

След подобен удар човек може да почине и след два месеца, даже години по-късно – според каква „ стратегия “ е въвел в организма му майсторът на смъртоносната бойна техника. Една от хипотезите за гибелта на Брус Ли е точно подобен удар. Някои откриватели позволяват, че Брус постоянно е плащал на мафиотите от „ триадите “, които, може би, са дали пари за първите му филми. Но настъпил ден, когато Малкият Дракон решил, че е дал всичко с лихвите и се отказал от „ настойничеството “ на мафията. Тогава последвал смъртоносният удар…

Една от версиите е,че Брус Лий е бил погубен с „ дим-мак “.

В интерес на истината, на Изток, след неочаквана гибел заради „ естествени аргументи “ на някоя звезда, постоянно плъзват клюки, че това е следващата жертва на убийци, владеещи тайната на „ удара на отсрочената гибел “.

Това, че сходни клюки имат съществено съображение, схванал през 1957 година майсторът на бойните изкуства Джон Гилби. В Тайван боксьорът O Хсин Ян отстъпил пред неговите настойчиви молби и го срещнал с някои от детайлите на тайнствения удар.

Човекът, който става жертва на „ дим-мак “, умира на пръв взор по незнайна причина. Аутопсията нормално демонстрира естествено заболяване, въпреки в никакъв случай да не е ясно по какъв начин е зародило. Ето за какво килърът, който владее това смъртоносно бойно изкуство, е същинска находка за всяка незаконна общественост. Чрез него можете да отстраните прекомерно авторитетни хора – и никому няма да хрумне, че те в действителност са убити.

Понякога назовават дим-мак „ изкуство на отровната ръка “. Аналогията с отровата в този случай е ясна. Тя също може да убие както незабавно, по този начин и след часове, дни, седмици – всичко зависи от типа и дозата й.

Именно по тази причина в предишното майсторите на „ дим-мак “ преподавали това изкуство единствено на определени възпитаници, като обръщали внимание на първо място на моралните им качества, а освен на физическото им образование. Ученикът трябвало да има балансиран темперамент и възприятие за правдивост. Такива смъртоносни познания не трябвало да попаднат при тези, които биха ги употребявали за персонална полза.

Точките върху човешкото тяло, които майсторът на „ дим-мак “ би трябвало да знае, не са дузина-две, а стотици. Така, да вземем за пример, броят на точките, свързани посредством нервни окончания с най-важните органи, е над 700. В интерес на истината обаче, в „ дим-мак “ се употребяват на процедура към 150. Освен точките за елиминиране на съперника, ученикът овладявал и точките за лекуване. Въобще, голяма част от времето му било отдадено точно на проучването на античната китайска медицина.

Не е задоволително да се знаят единствено избрани точки. Трябва да се запомни точното време за тяхното активиране. Неслучайно майсторите постоянно цитирали бойната мъдрост: „ Преди да удариш, погледни слънцето “. Въпросът е в това, че в разнообразни часове на деня кръвта доставя с друга активност вътрешните органи и повърхността на тялото. Затова, според от времето на деня се избира орган за поразяване, който е оптимално екипиран с кръв, или такава част от тялото, където кръвта е по-близо до повърхността. Необходимо е да се знае още с каква мощ и от какъв ъгъл да се удари в една или друга точка.

От ъгъла, посоката и силата на натиска зависи също и лечебният резултат при лечение. Освен това, има значение с коя ръка и кой пръст се влияе върху точката. Всеки пръст подхожда на избрана буря: палецът – на дървото, показалецът – на земята, междинният – на водата, безименният – на огъня, кутрето – на метала.

За да стане ученикът занаятчия на „ дим-мак “, трябвало да овладее в съвършенство силата на своето тяло, с цел да може да управлява виталната си сила – така наречен „ ци “ (понякога наричана „ прана “, „ чи “ или „ ки “). С помощта на силата „ ци “ може с взор да бъде погубен хищник или човек.

Тази сила се употребява и в бойната процедура. Майсторът активизира „ ци “, концентрира я и когато допре врага, като че ли я вкарва в тялото му. Такъв енергийно кондензиран удар е доста по-опасен от елементарен, въпреки и доста мощен.

Въобще, на Изток бойните изкуства се преглеждат освен като придобиване на отбранителни и атакуващи умения, само че и като метод за развиване на духа и познанието за невероятните благоприятни условия на човешкия организъм.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР