Твърде гладките прически допринасят до голяма степен за оплешивяванетоНикой не

...
Твърде гладките прически допринасят до голяма степен за оплешивяванетоНикой не
Коментари Харесай

Лекари предупредиха за опасностите от връзване на косата на стегната опашка през нощта

Твърде гладките прически способстват значително за оплешивяването

Никой не желае да се стигне до това състояние.

Трихолог изясни за какво феновете на стегнатата прическа по-често и повече страдат косопад от дамите, които обичат да вървят с пусната коса, съобщи.

Красиво, само че рисково за здравето

Сред притежателите на дълга коса има доста почитатели на стегнатите прически с коса, деликатно сресана на опашка. Наистина наподобява доста ефектно. Особено в композиция с ослепителен грим и красиви облекла.

Но, както съгласно трихолога, честото носене на такива прически, изключително по време на нощен сън с опашка на главата, е доста нездравословно за здравето.

Жените, чиято коса постоянно се опъва в зоната на корените, постоянно развиват мигрена, рухване на налягането. Освен това те могат да стартират да губят косата си и даже да развият огнища на плешивост.

Пусни си косата

Лекарят също по този начин означи, че плешивостта най-често се демонстрира във фронтално-темпоралните зони и на задната част на главата.

Според наблюденията на трихолога, освен любовта към деликатно завършени прически (опашка, кок, мида), само че и непоколебим код за обличане за представители на избрани специалности може да докара до проблеми с косата. В риск са стюардесите, офис чиновниците, гимнастичките и синхронните плувци.

Ние понижаваме рисковете

Както сподели лекарят, има единствено един метод да намалите нездравословното влияние на прическите върху здравето на косата: разпускайте косата си допустимо най-често, постоянно масажирайте скалпа си и правете маски, които задействат растежа на косата.

Тя също по този начин посъветва всички дами с дълга коса да развържат опашката си преди лягане и да спят без ластици и фиби по главата.

Всяка намеса и дърпане на косата поврежда космените фоликули и попречва по-нататъшния напредък на коса. Накрая ще се чудите какво да извършите, с цел да се сдобиете с нова, здрава коса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР