Турция започна доставки на природен газ за България в съответствие

...
Турция започна доставки на природен газ за България в съответствие
Коментари Харесай

Росен Христов: Турция доставя първите 55 млн. кубически метра газ за България

Турция стартира доставки на природен газ за България в сходство със съглашение, подписано през януари тази година. Това оповестява турската държавна компания за газопроводи и петролопроводи " Боташ " в Twitter, представена от.

Министърът на енергетиката на България Росен Христов означи, че сходно съдействие е от огромно значение за енергийната сигурност на България.

" Това е значимо освен за България, само че и за цяла Югоизточна и Централна Европа. Ние виждаме Турция като благонадежден сътрудник и несъмнено ще разширяваме нашето съдействие “,  заяви той.

Отбелязва се, че съглашението е подписано на 3 януари 2023 година и планува превозване на 1,5 милиарда кубически метра газ годишно за 13 години.

" Днешната доставка ще бъде почти 55 милиона кубически метра, само че ще имаме единствено 1,5 милиарда кубически метра годишно. Този потенциал може да се развие в посока увеличение на размерите с възходящо търсене. Технически имаме такава опция “, съобщи изпълнителният шеф на " Боташ " Бурхан Йозджан.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР