Турция залови българи ало-любовници, източвали сметките на влюбените в образа

...
Турция залови българи ало-любовници, източвали сметките на влюбените в образа
Коментари Харесай

Предаваме на Турция ало-любовници, точили банкови сметки на измамени влюбени в образа им

Турция залови българи ало-любовници, източвали сметките на влюбените в облика им. След залавянето им се организира и спомагателна интервенция на територията на община Разград, село Ясеновец, защото следите водят точно към това село на " български любовници ".

Задържани са трима души от село Ясеновец - две дами на 36 и 38 години и един мъж на 21 години. Претърсени са 7 адреса

В Турция са задържани 8 лица, измежду които 7 българи от разградски села, а осмият е турски жител, само че шурей в Ясеновец.

Та са набирали така наречен " финансови мулета ", транспортирали ги в Турция, където им правели адресна регистрация и им издавали банкови сметки в турски банки. След това предоставяли номерата на сметките на ало-измамници, с цел да се превеждат по тях парите, давани от жертвите. Преведените парични суми са теглени в България и Турция от разследваните лица, за което си вземали комисионна. Установени са и случаи, при които пострадалите са били изнудвани с компрометиращи записи от видео връзки, в които са се правели на любовници.

От домовете в Ясеновец са конфискувани огромно количество мобилни телефони, български и турски СИМ-карти, пластики, банкови карти, първокласен автомобил, документи за парични преводи, притежавано недвижимо имущество, над 30 хиляди лв. в разнообразни валути и машина за преброяване на пари.

В Окръжна прокуратура - Разград се води досъдебно произвеждане за пране на пари. По българското законодателство могат да бъдат наказани на от 3 до 12 години затвор.

Окръжния прокурор на Разград Тихомир Тодоров изясни, че тази скица работи повече от 10 години, само че новото е, че се употребяват сметки в Турция, открити на името още веднъж на българи. Според полицията, задържаните са на високо равнище в схемата - мениджъри, които намирали директни участници в измамите и привличали обществено слаби жители за ролята на " финансови мулета ". За да не могат да се проследят, преведените от жертвите суми наложително минавали през банки в южната ни съседка. Едната жена е хваната чак в Шумен, а Тихомир Тодоров загатна, че тя е имала авансово информация за провеждането на интервенцията.

В момента разградските прокурори преглеждат през ВКП дали да не се обединят производствата, защото предикатното закононарушение е осъществено на територията на Турция и там да се води главното обвиняване.

От Турция е пристигнала информация и че има данни за закупени парцели в крайбрежни курорти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР