Турция води преговори с за милион дози от до края

...
Турция води преговори с за милион дози от до края
Коментари Харесай

Турция преговаря с Pfizer за 26 милиона ваксини срещу COVID-19

Турция води договаряния с за милион дози от до края на годината и още 25 милиона през 2021 година, съобщи здравният министър Фахретин Коча, представен от в. „ Сабах “.
„ Има опция за обезпечаване на милион дози през декември. Но ние водим договаряния за приемане на 25 милиона дози през 2021 година “, сподели той.
В понеделник Pfizer Inc. съобщи, че пробната ваксина е с повече от 90% ефикасна за попречване на въз основа на първични данни от огромно изследване, огромен триумф в битката против пандемия, която е умъртвила над 1 милион души и тресе основите на международната стопанска система.
Pfizer и немският сътрудник BioNTech SE са първите производители на медикаменти, които демонстрират сполучливи данни от огромно клинично изпитване на коронавирусна ваксина. Компаниите обявиха, че до момента не са разкрили съществени опасения за сигурността и чакат да изискат позволение от американската виновна за това институция по-късно този месец.
. Синът на турски преселник, работещ във фабрика на Ford в немския Кьолн, Угур Шахин основава компанията със брачната половинка си и член на борда Йозлем Тюречи.
 България е трета в Европейски Съюз и втора на Балканите по смъртност от Covid-19 на 14-дневна база България е трета в Европейски Съюз и втора на Балканите по смъртност от Covid-19 на 14-дневна база
На база 14-дневна заболяемост от Covid-19 България е на 13-о място в Европейски Съюз и Европейското икономическо пространство, съобщи на постоянен бриф...
Ако бъде позволено, броят на дозите ваксина в началото ще бъде стеснен. Остават и доста въпроси, в това число какъв брой дълго имунизацията ще обезпечи отбрана. Новината обаче дава вяра, че други ваксини в разработка против ковид също могат да се окажат ефикасни.
Pfizer и BioNTech имат контракт с държавно управление на Съединени американски щати за 1,95 милиарда $ за доставка на 100 милиона дози ваксини от тази година. Те също са постигнали съглашения за доставка с Европейския съюз, Англия, Канада и Япония.
За да спестят време, фирмите започнаха производството на имунизацията, преди да схванат дали тя ще бъде ефикасна. Сега те чакат да произведат до 50 милиона дози или задоволително ваксина, с цел да защитят 25 милиона души тази година.
Pfizer съобщи, че чака да създаде до 1,3 милиарда дози от имунизацията през 2021 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР