Турция вчера получи нова партида китайска ваксина Коронавак на компанията

...
Турция вчера получи нова партида китайска ваксина Коронавак на компанията
Коментари Харесай

Нова партида от китайската ваксина пристига в Турция

Турция през вчерашния ден получи нова партида китайска ваксина Коронавак на компанията Синовак, оповестиха от здравното министерство. Ваксините ще бъдат публикувани в лечебни заведения и здравни центрове в Турция след осъществяване на нужните проби, се споделя в изказване на министерството.

Турция беше подписала съглашение с китайската компания Синовак за доставка на 100 милиона дози ваксина, само че в последния месец имаше проблеми с доставките.

От Китайско посолство в Анкара направиха изказване, в което се споделя, че Китай е изнесъл най-вече ваксини до момента за Турция.

Заместник-секретарят на дипломат Ченг съобщи за новинарския канал СиЕнЕн Тюрк: " Общо 27 милиона дози ваксина са пристигнали от Китай в Турция до в този момент ". Ченг сподели, " Изследванията по Фаза 3 на имунизацията, създадена от Синовак, са направени в Турция. Те демонстрираха доста положителни резултати. Степента на отбрана беше 81 %. Това също демонстрира надеждността на китайската ваксина ", приключва той.

В изявление за Блумберг основният изпълнителен шеф на китайската компания Синовак, Ин Вайдун съобщи, че те са дали лицензи за произвеждане на пет страни, в това число Турция.
Другите страни са Индонезия, Малайзия, Бразилия и Египет.

Турски експерти дефинираха това като доста добра вест. Но имайки в поради сложността на пандемичната конюнктура, това надали ще е от изгода сега, защото вероятно произвеждане би почнало действително не по-рано от 6 месеца. За това зависимостта на Турция от други страни за COVID-19 имунизациите ще продължи още най-малко няколко месеца, до момента в който не стартира лично произвеждане.

Турция е направила над 25,33 милиона коронавирусни ваксини до в този момент, съгласно формалните данни.

Повече от 14,7 милиона души са получили първите си дози, до момента в който вторите дози са били направени на над 10,62 милиона души. Това е 12.7 от популацията, което подрежда Турция измежду водещите страни в света по брой имунизации.

Към днешна дата Турция реализира имунизацията с ваксини на китайската Синовак и немската Бионтек, като първите доставки на имунизацията Спутник V се чака да доближат страната до дни.

От Русия също наскоро оповестиха, че е подписано съглашение сред двете страни за произвеждане в Турция на съветската ваксина, само че не дадоха повече детайлности.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР