Турция увеличи закупуването на чугун от Руската федерация с 212%

...
Турция увеличи закупуването на чугун от Руската федерация с 212%
Коментари Харесай

Турция утрои вноса на чугун от Русия, въпреки санкциите

Турция усили закупуването на чугун от Руската федерация с 212% през април 2022 година, в съпоставяне със същия интервал на 2021 година. Обаче в бъдеще страната може да продължи да работи внимателно, заради риск от попадане под наказания. Това разяснява за РИА Новости Василий Данилов, водещ анализатор от огромна капиталова компания.

По данни на Турския статистически институт (TUIK), за април Русия е най-големият снабдител на чугун за Турция. През този месец са доставени съвсем 70 хиляди тона чугун, което е с 212% повече по отношение на април 2021 година (22,2 хиляди тона). Общо за интервала януари-април тази година, Руската федерация е доставила за Турция 233 000 тона чугун.

" Ситуацията е такава, че рисковете от наказания съществуват повече за Турция, отколото за Русия. Азиатските сътрудници, в това число от Турция, може през идващите месеци да се притесняват да разширят съдействието си с съветските металупгични фабрики, заради риска от вторични наказания от Съединени американски щати ", споделя анализаторът, отговаряйки на въпроса, какви опасности съществуват за Анкара при такова нарастване на доставките на първични материали от Русия.

По думите на Данилов, след затварянето на европейския и американския пазар, съветските металургични предприятия са почнали да пренасочват доставките си към Азия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР