Турция укрепва позициите си на пазара на оръжия и енергия.

...
Турция укрепва позициите си на пазара на оръжия и енергия.
Коментари Харесай

Ердоган: Турция укрепва позициите във въоръжаването и енергетиката

Турция укрепва позициите си на пазара на оръжия и сила. Само през последните две десетилетия страната ни се трансформира от вносител на оръжия в главен разработчик и снабдител на оръжия на международния пазар. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи това при откриването на няколко обекта в северната провинция Чорум в събота.

Той съобщи, че зависимостта на Турция от вноса в отбранителния бранш е спаднала до най-ниското си равнище през последните 20 години.

" Усилията ни не се лимитират единствено до отбранителния бранш. В енергийния бранш се подхващат значими стъпки. Докато европейците са съществено обезпокоени от настъпващата зима, Турция подхваща стратегически стъпки, с цел да подсигурява енергийната си сигурност ", съобщи турският водач.

Той обърна внимание на проучвателните и сондажните действия в турските води в Черно и Средиземно море. " Вярвам, че сондажният транспортен съд " Абдулхамид Хан ", който сега прави проучвателни работи в Средиземно море, ще ни зарадва не по-малко от новината за откриването на газово находище със ресурси от 540 милиарда кубични метра в Черно море ", сподели президентът на Турция.

Благодарение на газа от локални залежи Турция ще стане още по-силна, увери Ердоган./БГНЕС, Анадолска агенци
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР