Турция трябва да се откаже от процеса на присъединяване към

...
Турция трябва да се откаже от процеса на присъединяване към
Коментари Харесай

Манфред Вебер предлага Турция да се откаже от присъединяване към ЕС

Турция би трябвало да се откаже от процеса на присъединение към Европейски Съюз. Това предложи в днешно изявление водачът на парламентарната група на Европейската национална партия в Европарламента Манфред Вебер. Той счита, че е настъпил моментът за " общо ново начало ".

След преизбирането на турския президент Реджеп Ердоган водачът от ЕНП Манфред Вебер се изрече в интерес на прекратяването на процеса на присъединение на Турция към Европейски Съюз. Той съобщи, че последните години са посочили, че тясното партньорство е значимо, само че " нито Турция, нито Европейски Съюз " желаят Турция да стане пълновръстен член на Европейски Съюз.

Германският политик съобщи пред вестниците на Funke Mediengruppe:

" Трябва да отложим този развой, тъй като той повече блокира по-добрите връзки, в сравнение с ги поддържа ".

Според Вебер е настъпил подобаващият миг " за общо ново начало сред Европейски Съюз и Турция на реалистична основа ".

Очакванията след изборната победа на Ердоган са ясни, сподели Вебер.

" Особено във връзка с задачата за мир сред Украйна и Русия, миграционната политика, икономическата рационализация и кипърския въпрос, ние се нуждаем от съдействие. Сега Ердоган би трябвало неотложно да се съгласи с участието на Швеция в НАТО. "

Европейски Съюз и Турция започнаха договаряния за присъединение през 2005 година Според Европейския съвет обаче те са стигнали до застой през 2018 година, откакто Турция е направила крачка обратно във връзка с демокрацията, правовата страна и главните права.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР