Турция трябва да направи своя избор по въпроса за интеграцията

...
Турция трябва да направи своя избор по въпроса за интеграцията
Коментари Харесай

Турция трябва да направи своя избор, обяви Франция

Турция би трябвало да направи своя избор по въпроса за интеграцията в НАТО на Швеция и Финландия, в противоположен случай има риск да се издигнат въпроси по отношение на нейното държание в алианса. Това съобщи френската външна министърка Катрин Колона в изявление за в. " Журнал дю диманш ", съобщи Франс прес.

" Генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг е на първа линия, само че Турция е тази, която би трябвало да реши какво желае, изправена пред отговорностите си. Иска ли тя усилване на Алианса или е срещу това? ", съобщи Колона. " Турция е значим член на алианса. Финландия и Швеция направиха исторически избор. Присъединяването на тези две страни в НАТО ще бъде плюс за нашата сигурност в Европа. Тези страни поставиха старания в техните диалози с Турция ", акцентира Колона, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въпреки диалозите предишния понеделник в Брюксел сред Турция, Швеция и Финландия, бързо деблокиране на обстановката по отношение на кандидатурите на двете страни в алианса се обрисува комплицирано. Анкара упреква двете страни, че са дали заслон на деятели на Кюрдската работническа партия, дефинирана като терористична организация от Турция и от западните ѝ съдружници. Анкара споделя още, че в двете страни има и последователи на проповедника Фетхуллах Гюлен, обвинен, че е провел опита за прелом през 2016 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР