Турция ще започне ваксинации за COVID-19 в цялата страна в

...
Турция ще започне ваксинации за COVID-19 в цялата страна в
Коментари Харесай

Турция спешно разреши китайска COVID-19 ваксина

Турция ще стартира имунизации за COVID-19 в цялата страна в четвъртък, започвайки със здравни служащи. Това съобщи министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа, незабавно откакто имунизацията Коронавак на Синовак получи незабавно позволение за приложение в Турция.

Първата доза беше сложена на министъра. „ За да се върнем към остарелия си живот, първо би трябвало да се имунизираме ", сподели Коджа.

Ваксините са разпределени в публични здравни складове във всички 81 провинции. Турция е получила до в този момент 3 ​​милиона дози Коронавак, а е поръчала общо 50 милиона, които се чака да дойдат до март. Също по този начин се водят договаряния за съветската ваксина Спутник и тази, създадена от Pfizer и BioNTech.

Индонезия също стартира да ползва китайската ваксина в сряда. Различни изследвания от цялостен ​​свят демонстрираха много протеворечиви резултати по отношение на успеваемостта на Коронавак. Вчера от Бразилия разгласиха клинични данни от стадий на изследвания, показващи степен на резултатност от единствено 50,4%, а друга по-ранна информация от Бразилия беше с 75 на 100 успеваемост на имунизацията. По-рано Индонезия пък разгласи успеваемост 65.3 на 100.

Миналия месец турски откриватели обявиха, че Коронавак демонстрира 91,25% резултатност въз основа на промеждутъчен разбор. Изпитванията в Турция ще продължат, до момента в който напредва всеобщото имунизиране, сподели координаторът на тестванията хред Ройтерс.

Турция е мощно наранена от пандемията, като към 23 хиляди души починаха от вируса и повече от 2 милиона са инфектирани. Нощният комендантски час е в действие през цялата седмица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР