Турция ще се присъедини към преговори за разрешаване на спора

...
Турция ще се присъедини към преговори за разрешаване на спора
Коментари Харесай

Турция с единствено предложение на преговорите за Кипър: Две държави

Турция ще се причисли към договаряния за разрешаване на разногласието за единствено при съществуване на предложение за основаване на две страни на острова. Това съобщи Ибрахим Калин - представител на, като акцентира, че предходни несполучливи оферти въобще не би трябвало да бъдат обсъждани.
В понеделник водачите на Гърция и Кипър обявиха, че ще одобряват само спокойно съглашение, учредено на резолюциите на Организация на обединените нации, като отхвърлиха формулата за две страни, подкрепена от Турция и кипърските турци. Преговорите под егидата на Организация на обединените нации са планувани за идващия месец, напомня уеб сайтът „ Keep Talking Greece ”.
Организация на обединените нации ще предложения двете общности на Кипър и външните министри на трите държави-гаранти - Гърция, Турция и Англия, с цел да обсъдят по какъв начин да продължат напред по въпрос, който породи напрежение сред Анкара и Атина и усложни реализирането на енергийни планове в Източното Средиземноморие.
 Акция в Кипър: Сменят турски имена на улици с гръцки Акция в Кипър: Сменят турски имена на улици с гръцки
Администрацията в Кипър отстранява турските имена на улици и ги заменя с гръцки имена в квартали, където кипърските турци са живели преди...
под двузонова федерация с две общности.
„ Не можем да обсъждаме още 40 години неща, които към този момент са обсъждани в продължение на 40 години “, сподели Калин в изявление за телевизия TRT Haber, имайки поради десетилетията несполучливи договаряния за сливане на острова.
„ Сега този въпрос ще бъде разискван под егидата на Организация на обединените нации. Това ще бъде разисквано на диалозите 5 + 1 и ще се разяснява решение за две страни “, добави той.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи в сряда, че единственият метод за разрешаване на кипърския спор е две страни, а не федерация, както упорстват Атина и Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР