Турция ще пусне първата деноминирани в юани емисия от облигации,

...
Турция ще пусне първата деноминирани в юани емисия от облигации,
Коментари Харесай

Турция пуска облигации в юани

Турция ще пусне първата деноминирани в юани емисия от облигации, заяви президентът на страната Реджеп Ердоган.

" Ние се насочваме към китайските финансови пазари за външното финансиране, с цел да преодолеем субективните решения, взети от рейтинговите организации ", сподели Ердоган в тирада в Анкара.

Турция се стреми да разнообрази източниците си на финансиране. Това е и явен сигнал, че Ердоган демонстрира неспокойствие към условията на западните пазари.

През последните седмици водещи рейтингови организации показаха, че са обезпокоени от водената от Ердоган политика в стопанската система.

Критик на ортодоксалната стопанска система, Ердоган счита, че високите лихвени проценти предизвикват инфлация. От друга страна турският президент неведнъж приканва за по - тясно икономическо съдействие сред нововъзникващите народи.

Освен това Ердоган се бори и против западните вложители, които той счита за " лоби на лихвения % ", което се стреми да господства в Турция.

Към края на юни тази година към 65% от външния държавен дълг на Турция, възлизащ на 89 милиарда $, е в долари, което прави локалната стопанска система изключително уязвима от съмненията на валутите по отношение на щатския $. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР