Турция ще продължи активните усилия и ще използва дипломация, за

...
Турция ще продължи активните усилия и ще използва дипломация, за
Коментари Харесай

Ердоган убеждава Путин за зърнената сделка в телефонен разговор

Турция ще продължи дейните старания и ще употребява дипломация, с цел да удължи Черноморската самодейност за зърно. Това съобщи турският водач Реджеп Ердоган в телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин. „ Президентът акцентира, че Турция ще продължи дейните старания и ще употребява дипломацията, с цел да удължи Черноморската самодейност за зърно “, се споделя в изказване на кабинета на турския водач след телефонен диалог сред Ердоган и Путин.

Отбелязва се, че турският президент назова Черноморската самодейност за зърно " мост на мира " и означи, че прекъсването на договорката за зърно за дълго време няма да е от изгода за никого и страните с ниски приходи, които се нуждаят от зърно, ще пострадат най-вече. Ердоган означи още, че след прекъсването на зърнената договорка цените на зърното са се нараснали с 15%, а по време на осъществяването й са намалели с 23%.

Путин е изложил пред Ердоган аргументите, заради които Русия се е отдръпнала от договорката за зърно, оповестиха от Кремъл. Путин е очертал принципната позиция на Русия по отношение на прекратяването на договорката за зърно. Президентът на Русия е е удостоверил готовността на Руската федерация да се върне към зърнената договорка незабавно щом Западът извърши отговорностите си. Путин е обяснил, че се създават надеждни доставки на съветско зърно, в това число на безплатна основа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР