Турция ще предостави около 5 милиарда долара кредити за възстановяването

...
Турция ще предостави около 5 милиарда долара кредити за възстановяването
Коментари Харесай

Турция ще предостави заем от 5 млрд. долара на Ирак

Турция ще даде към 5 милиарда $ заеми за възобновяване на Ирак, заяви през днешния ден турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Чавушоглу посочи, че заемът ще бъде усвоен от турски предприемачи за техните планове в Ирак. " Вече сме почнали координацията на тези действия за възобновяване на Ирак ", сподели турският външен министър на среща, проведена от истанбулската община Бейоглу.

Той заяви още, че ще посети иракската столица Багдад, както и Ербил, административния център на кюрдското районно държавно управление.

Турският президент Реждеп Тайип Ердоган ще направи посещаване в Ирак след локалните избори в Турция, планувани за 31 март.

Според турското министерство на външните работи през 2017 година Ирак е бил четвъртият максимален експортен сътрудник на Турция. " Обемът на двустранната търговия на Турция с Ирак понижа от 2014 до 2016 година заради проблемите със сигурността в Ирак. През 2017 година тази наклонност беше обърната и двустранният стокообмен набъбна ", се споделя в известие на министерството, в което написа, че през идващите години се чака търговията сред двете страни да доближи до 12 милиарда $ годишно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР