Турция ще открие посолство в Източен Йерусалим, заяви днес турският

...
Турция ще открие посолство в Източен Йерусалим, заяви днес турският
Коментари Харесай

Турция ще открие посолство в Източен Йерусалим

Турция ще открие посолство в Източен Йерусалим, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Ройтерс. Така Ердоган дава отговор на решението на Съединени американски щати са реалокират посолството си от Тел Авив в Западен Йерусалим.

Агенцията напомня, че по-рано тази седмица на среща на върха в Истанбул мюсюлмански водачи приканиха света да признае Източен Йерусалим за столица на Палестина.

Близо е денят, когато публично, с Божието позволение, ние ще открием нашето посолство там, сподели Ердоган в тирада с гневни рецензии към решението на Съединени американски щати.

Ердоган направи изявлението на заседание на ръководещата Партия на справедливостта и развиването в провинция Караман.

" Ние към този момент обявихме Източен Йерусалим за столица на страната Палестина, само че нямахме опция да открием наше посолство, защото Йерусалим в този момент е под окупация. В момента страната ви е показана (в Палестина) на равнище генерално консулство, отпред с дипломат. Ние в действителност сме изпълнили задачата. В скоро време ще открием посолство “, споделя Ердоган.

Държавата Палестина в действителност не същестува. Тя е оповестена през 1988 година и е отчасти приета. Обхваща Западния бряг на река Йордан, линията Газа и Източен Йерусалим със противоречиви граници на териториите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР