Турция ще изпрати повече от 3000 полицаи за борба с

...
Турция ще изпрати повече от 3000 полицаи за борба с
Коментари Харесай

Турция изпраща 3 000 полицаи в Катар, за да помогнат за охраната на Световната купа

Турция ще изпрати повече от 3000 служители на реда за битка с безредиците в Катар, с цел да оказват помощ за защитата на стадионите и хотелите на Световното състезание по футбол в границите на интервенция за сигурност, платена от домакините на надпреварата, само че под турско командване, заяви източник от турското Министерство на вътрешните работи, съобщи организация Reuters.

С население от по-малко от 3 милиона души, от които единствено 380 000 са катарски жители, Катар изпитва дефицит на личен състав, до момента в който се приготвя за продължаващия месец футболен шампионат на ФИФА.

Тя се обърна към Турция, своя непосредствен районен съдружник, с цел да обезпечи провеждането на шампионата, което се чака да притегли невиждано доста гости в дребната, само че богата страна от Персийския залив, която изнася газ.

Съгласно протокол, подписан сред двете страни, Анкара ще изпрати в Катар 3000 служители на реда за битка с безредиците и 100 служители на реда за специфични интервенции, както и 50 експерти по взривни устройства и 80 кучета за битка с безредиците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР