Турция ще използва зенитните ракетни комплекси С-400 , които планира

...
Турция ще използва зенитните ракетни комплекси С-400 , които планира
Коментари Харесай

Ердоган: Ако е необходимо, Турция ще използва С-400


Турция ще употребява зенитните ракетни комплекси С-400, които възнамерява да закупи от Русия, "ако е необходимо", сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

"Ние не просто ще купим С-400 и ще ги сложим на склад. Ще ги използваме, в случай че е належащо. Това е система за защита. Какво ще вършим с нея, в случай че не използваме тази отбранителна система? Ще подвластен ли още веднъж от Съединени американски щати? Когато сме желали от тях от години, отговорът, който ни беше даван, е: Конгресът на Съединени американски щати не разрешава. Уморихме се от това “, сподели Ердоган.

"Русия реагира на нашето предложение с много привлекателна оферта. Те споделиха, че даже ще влязат в взаимно произвеждане. И във връзка с заемите, те ни предложиха много положителни условия за заем", сподели президентът.

Ердоган направи тези мнения по време онлайн предаване, предавано по едно и също време от частните телевизионни канали TGRT Haber, TVNET, Beyaz TV и Akit TV в Истанбул.

Турция и Русия подписаха съглашението за С-400 през декември, финализирайки договорката, която задълбочава военните връзки сред натовския член Турция и Кремъл.

Сделката тревожи Запада, изключително Съединени американски щати, защото Вашингтон съобщи, че системата не може да бъде интегрирана във военната архитектура на НАТО. Имаше и опасения, че съветското присъединяване в употребата на С-400 ще разреши на Москва да има достъп до съюзническите кодове и информация за оборудванията на НАТО на турска територия.

Високопоставен турски чиновник беше представен да споделя, че Русия ще достави първите акумулатори на антибалистичните ракетни системи С-400 през юли 2019 година "Времето за доставка, представено в съглашението за възлагане на поръчки на С-400, бе отправено към юли 2019 г.", съобщи на 4 април Исмаил Демир. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР