Турция се съгласи вече да не се противопоставя на присъединяването

...
Турция се съгласи вече да не се противопоставя на присъединяването
Коментари Харесай

Турция пусна Швеция и Финландия в НАТО

Турция се съгласи към този момент да не се опълчва на присъединението на Швеция и Финландия към НАТО, съобщи през днешния ден финландският президент Саули Нинистьо. Турция подписа меморандум, с който се съгласява да отдръпна ветото си по отношение на кандидатурите на Швеция и Финландия за присъединение към НАТО, съобщи през днешния ден канцеларията на финландския президент, съобщи Франс прес.

Това съглашение бе подписано пред камерите на медиите от ръководителите на външните министерства на трите страни в Мадрид, където ще се състои срещата на върха на НАТО, и е доказателство, че Турция ще поддържа кандидатурите на двете страни за присъединение към НАТО, се споделя в официално съобщение на Нинистьо.

Турция се съгласи да поддържа кандидатурите на Финландия и Швеция за присъединение към НАТО, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Радостен съм да оповестя, че постигнахме съглашение, което проправя пътя на Финландия и Швеция към участието в НАТО ", сподели Столтенберг пред публицисти в Мадрид.

" Турция, Финландия и Швеция подписаха меморандум, в който е обърнато внимание на терзанията на Турция, в това число по отношение на износа на оръжия и с битката против тероризма ", посочи Столтенберг.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР