Турция се надява да обърне нова страница в отношенията си

...
Турция се надява да обърне нова страница в отношенията си
Коментари Харесай

Ердоган: Санкциите на САЩ са атака срещу суверенитета на Турция

Турция се надява да обърне нова страница в връзките си с Европейския съюз. Това е заявил турският президент в телефонен диалог с ръководителя на Европейския съвет, съобщи Франс прес, като се базира на известие от турското президентство.
Ердоган предложил на Мишел да извадят на Турция и Европа от порочния кръг, в който някои ги вкарват с непрекъснатите си опити да предизвикат рецесии. Това можело да стане с рестарт на договарянията на основата на общите ползи.
Днес турският президент съобщи, че американските наказания против отбранителната промишленост на страната му поради са „ офанзива против правата на Турция “.
„ Този закон за наказания против съперниците на Америка слез 2017 година не е бил прилаган против никоя друга страна, с изключение на Турция. За пръв път в лицето на нашата страна се ползва за членка на НАТО. Що за алианс е това. Това решение е офанзива против нашия суверенитет. Истинската цел е да блокират напредъка на нашата отбранителна индустрия и да ни върнат към цялостна взаимозависимост от тях “.
Ердоган напомни, че е прибягнал до договорката с Русия за С-400, откакто е пропаднала договорка със Съединените щати за ракети „ Пейтриът “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР