Турция се надява да бъде постигнато споразумение по зърнената сделка,

...
Турция се надява да бъде постигнато споразумение по зърнената сделка,
Коментари Харесай

Турция се надява да бъде постигнато споразумение по зърнената сделка


Турция се надява да бъде реализирано съглашение по " зърнената договорка ", съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от турските медии.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7975
Русия разгласи, че приключва присъединяване си в съглашението за експорт на зърно от украински пристанища след офанзива против нейния Черноморски флот в Севастопол.

Турският външен министър посочи, че Анкара се надява да бъде позволена обстановката, обвързвана със съглашението за експорт на зърно от украински пристанища и да бъде обновена реализацията му въз основата на контракта, подписан през юли в Истанбул, показва Анадолската организация.

Чавушоглу приказва на форума " Външната политика на Турция в Егейско море и в Източното Средиземноморие ", състоящ се в Анкара.

Той уточни, че напоследък два пъти е контактувал с съветския си сътрудник Сергей Лавров и по време на тези договаряния Русия е изразила настояванията си, свързани със сигурността. 

Русия има редица условия, свързани със сигурността, след офанзиви по нейни кораби. Освен това съветската страна загатна за проблеми, свързани с спънки за износа от Русия на селскостопански артикули и торове, сподели Чавушоглу.

Той уточни, че Турция е предложила на Организация на обединените нации и Съединени американски щати начинания, свързани с опция за експорт на съветска селскостопанска продукция. Целият свят има потребност от зърно и торове, уповавам се да бъде открито решение на този въпрос, означи Чавушоглу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР