Турция се издигна до първите 3 държави в света по

...
Турция се издигна до първите 3 държави в света по
Коментари Харесай

Турските бойни дронове стават все по-търсени

Турция се издигна до първите 3 страни в света по технология за произвеждане на бойни дронове, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган Ердоган на церемонията по представянето на бойния безпилотен уред „ Байрактар Акънджъ “ (Bayraktar Akinci) в северозападната провинция Текирдаг.

„ С нашата безпилотна бойна летателна машина „ Акънджъ “ Турция се трансформира в една от трите най-напреднали страни в света във връзка с тази технология “, сподели президентът.

Ердоган изрази вяра, че " Акънджъ " ще ускори „ откровените старания “ на Турция за определяне на доверие, мир и правдивост както в района, по този начин и по света. Анкара е решена да стане водеща в производството на бойни дронове, сподели още той и акцентира, че чака страната му да създаде нови технологии.

Целта е да бъдат създадени въоръжени дронове, които да могат да изхвърчат и кацат на самолетоносачи с къси писти за потребление в задачи в чужбина.
 Ердоган изрази подготвеност да сътрудничи с талибаните Ердоган изрази подготвеност да сътрудничи с талибаните
Турските управляващи приветстват " умерените " изказвания на придвижването на талибаните, пристигнали на власт в Афганистан, съобщи турският президент Ре...

Ердоган похвали необятното потребление на отбранителни артикули от Турция, които през последните години скочиха от 20% на към 80%.

Подчертавайки, че всички дронове, създадени от турски компании в региона на защитата, се радват на огромно търсене в международен мащаб, президентът съобщи, че са подписани нови съглашения за експорт с повече от 10 страни, в това число с колегата в НАТО Полша.

Няколко страни чакат на опашка за закупуване на турски дронове, сподели той. „ Важно е нашите национални технологии да допринесат за сигурността на съюзническите страни, само че ние вземаме решенията си в сходство със личните си стратегически цели “, добави Ердоган.

Той акцентира, че Турция се е потвърдила измежду водещите страни в региона на технологиите за безпилотни летателни средства. „ Днес целият свят приказва за новата бойна теория, която приложихме в Сирия, Либия и Азербайджан посредством дронове “, сподели още Ердоган.

Договори за експорт на турски дронове Bayraktar TB2, създадени в страната, са подписани с повече от 10 страни, като апаратът е летял с изключение на Турция в още четири страни.
 Най-малкият боен дрон в света (ВИДЕО) Най-малкият боен дрон в света (ВИДЕО)
Black Hornet 3 е надалеч най-малкият боен безпилотен летателен апарат в света. В случая не приказваме за първообраз на безпилотен самол...

Според основния софтуерен шеф на компанията Селчук Байрактар (зет на Ердоган – бел. ред.), „ има съществено търсене на „ Акънджъ “, защото това е доста необичаен летателен уред от по-висок клас “.

Предвижда се дронът да бъде употребен в по-стратегически задачи. Той може да носи доста по-широк набор от муниции, в това число крилати ракети, ракети въздух-земя и въздух-въздух.

На 8 юли „ Bayraktar Akinci “ написа историята на турската авиация, като сложи нов връх, изкачвайки се на 38 039 фута (11 594 метра) в полет, траял 25 часа и 46 минути.

„ Акънджъ “, който към днешна дата е направил 874 излитания в изпитателни и подготвителни полети, на 5 юли порази задачите си с цялостна акуратност в тестване за пукотевица с муниции с бойна глава, създадено от турския производител на ракети Roketsan.

Източник: Анадолска организация

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР