Турция, съвместно с ООН, работи по организирането на износа на

...
Турция, съвместно с ООН, работи по организирането на износа на
Коментари Харесай

Чавушоглу: Турция и ООН работят по организирането на износ на торове от Русия

Турция, взаимно с Организация на обединените нации, работи по организирането на износа на торове от Русия през морския филантропичен кулоар, сподели външният министър Мевлют Чавушоглу, представен от СиЕнЕн-Тюрк.

Ролята, която изиграхме в превъзмогването на рецесията със зърното, разреши на света да въздъхне с облекчение. За първи път от 2008 година цените на зърното се намалиха с 9 %. След зърното е ред да премахнем бариерите пред износа на торове и ние работим по това с Организация на обединените нации в Съвместния координационен център (СКЦ) в Истанбул “, сподели Чавушоглу.

По думите му са открити „ някои решения “ на казуса.

Тъй като този артикул (тор) на Русия не е в листата със наказания, ние работим за унищожаване на съмненията по отношение на застраховането, услугите и изключително заплащането, сподели Чавушоглу.

На 22 юли в Истанбул беше подписан пакет от документи за доставка на хранителни артикули и торове на интернационалния пазар, напомня ТАСС. Организация на обединените нации и Русия подписаха меморандум за съгласие, според който международната организация се ангажира да спомага за обезпечаване на безконтролен достъп на съветски торове и други артикули до международните пазари. Друг документ утвърди механизма за експорт на зърно от черноморските пристанища, следени от Украйна. Въз основа на съглашение сред Русия, Турция, Украйна и Организация на обединените нации беше основан СКЦ, който би трябвало да обезпечи инспекцията на корабите със зърно, както и да попречва провокациите и да предотврати контрабандата на оръжие. Русия неведнъж е подчертавала, че споразуменията имат пакетен темперамент и би трябвало да се извършват изцяло, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР