Турция, Румъния и България ще работят заедно срещу заплахата от

...
Турция, Румъния и България ще работят заедно срещу заплахата от
Коментари Харесай

Турция ще работи с Румъния и България срещу заплахата от плаващи мини в Черно море

Турция, Румъния и България ще работят дружно против опасността от плаващи мини в Черно море, зародила вследствие на войната сред Русия и Украйна, заяви турското министерство на защитата, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Министерството не заяви детайлности за това по какъв начин ще се оправи с казуса с плаващите мини. В мрежата „ Екс “ ведомството разгласи, че трите страни са разискали въпроса на срещата на министрите на защитата от НАТО в Брюксел.

Миналата седмица английското държавно управление сподели, че Русия може да употребява морски мини, с цел да нападна цивилен кораби в Черно море, в това число като ги слага на метода към украинските пристанища. Украйна и Русия се упрекват взаимно, че залагат мини в украинското крайбрежие.

През април 2022 година Турция, Румъния и България, дружно с Грузия, Полша и Украйна, разискаха разчистването на плаващите мини.

Турция работи също с Организация на обединените нации, Украйна и Русия за възкръсване на така наречен Черноморска зърнена самодейност, от която по-рано тази година Москва се отдръпна.

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР