Турция разкритикува решението на Европейския съд да разреши на компаниите

...
Турция разкритикува решението на Европейския съд да разреши на компаниите
Коментари Харесай

Турция възнегодува заради решение на Европейския съд за хиджабите

Турция разкритикува решението на Европейския съд да позволи на фирмите да не разрешават на своите служителки да носят мюсюлмански забрадки (хиджаб), съобщи Анадолската организация, представена от Dariknews.

" Невероятно е, че фашизмът се разгръща към съдилищата. Това неправилно решение е опит да се обезпечи легитимност на расизма ", написа в Туитър шефът по връзките на турското президентство Фахреттин Алтун. Той упрекна Европа, че се " пробва да прегърне мрачното си минало ", вместо да го осъди.
 Съдът на Европейски Съюз позволи Германия да забрани носенето на хиджаб на работното място Съдът на Европейски Съюз позволи Германия да забрани носенето на хиджаб на работното място
Прокурорът на Съда на Европейски Съюз показа изводи по две тъжби на немски съдилища, разглеждали трудови каузи по отношение на спорове, възн...

Според решението на Съда на Европейски Съюз работодателите могат да не разрешават при избрани условия на своите служителки мюсюлманки да си покриват главата. Съдът постанови това на 15 юли по дело, заведено въз основа на две тъжби на дами, отстранени от работа в Германия, тъй като носели хиджаб.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР