Турция разкритикува доклада на Европейската комисия за прогреса на страната

...
Турция разкритикува доклада на Европейската комисия за прогреса на страната
Коментари Харесай

Турция: Островите Имия са турска територия

Турция разкритикува отчета на Европейската комисия за напредъка на страната и упрекна Европейския съюз, че „ не желае да разбере компликациите “, с които се е сблъскала страната. В известие, оповестено от турското министерство на външните работи, се споделя още, че островите Кардак (Имия), както териториалните води и въздушното пространство над тях, са извънредно под турски суверенитет, заяви гръцкото издание „ Екатимерини “.

В изказването Анкара упреква Никозия за провалените договаряния за разрешаване на кипърския въпрос, като твърди, че гръцките управляващи експлоатират участието на Република Кипър в Европейския съюз.

„ Изявленията по кипърския въпрос в текста на отчета на комисията не е нищо повече от преповтаряне на към този момент известните и основани на неверни изводи възгледи на Европейски Съюз по кипърския въпрос “, се споделя в известието на турското дипломатическо ведомство.

„ Тези изказвания отразяват отношението на гърците киприоти, което е и главната причина за неуспеха на преговорния развой и е следващ образец за експлоатиране на участието в Европейски Съюз от гърците киприоти в напъните им да вкарат процеса в задънена улица “, се прибавя още там. Към момента няма отговор от Атина.

Между двете прилежащи страни отдавна съществуват разногласия за територии в Егейско море. Гръцкият министър председател Алексис Ципрас съобщи, че страната му няма да даде и сантиметър от територията си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР