Турция работи усилено за мир, спокойствие и стабилност на Балканите,

...
Турция работи усилено за мир, спокойствие и стабилност на Балканите,
Коментари Харесай

Ердоган: Турция работи за мира и стабилността на Балканите

Турция работи интензивно за мир, успокоение и непоклатимост на Балканите, изключително в Албания. Това съобщи през днешния ден турският президент по време на видеоконференция на церемонията по откриването на болничното заведение за другарство сред Турция и Албания, оповестява БГНЕС.
Подчертавайки поддръжката на Турция за общественото и икономическото развиване на Албания като условие на братството сред двете страни, Ердоган сподели, че Анкара е застанала до Тирана още от началото на пандемията, заяви Анадолската организация. Той напомни думите на албанския министър председател Еди Рама след двете мощни трусове в Албания през септември и ноември 2019 година - " Албания има проект А и Б, както и Турция до себе си “.
 Турция упреква Европейски Съюз за абсурда с изчезналия за Фон дер Лайен стол Турция упреква Европейски Съюз за абсурда с изчезналия за Фон дер Лайен стол
Турция упрекна Европейския съюз за обстановката, в която ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен бе оставена без стол п...
Турският президент съобщи, че страната му е солидарна с албанския народ и започва жилищен план малко след естественото злополучие. Подкрепяната от турското държавно управление строителна компания TOKI строи жилища за останалите без заслон потърпевши от земетресението. Ердоган съобщи, че се надява къщите да бъдат предадени на притежателите им до август 2021 година.
Припомняйки визитата на Рама в Турция през януари тази година, Ердоган сподели, че двете страни са създали крачка напред в укрепването на другарските връзки и публично са почнали да развиват стратегическо партньорство. С помощта на Турция в град Фиер за три месеца е издигната болница със 150 кревати и е оборудвана с най-съвременна здравна техника. Изграждането на болничното заведение коства 70 милиона евро и има 6 операционни зали. В нея ще работят 387 души медицински личен състав, в това число 56 турци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР