Турция призова Австрия да спре фокусирането си върху мюсюлмани и

...
Турция призова Австрия да спре фокусирането си върху мюсюлмани и
Коментари Харесай

Турция призова Австрия да спре да се фиксира върху мюсюлманите и мигрантите

Турция прикани Австрия да спре фокусирането си върху мюсюлмани и имигранти, откакто бе показана карта на държавното управление с местоположението на всички джамии и ислямски асоциации в страната.
Говорителят на Турското външно министерство Танжу Билгич съобщи, че представянето на такава карта и изказванията, че размириците във Виена са поради изявления на президента Реджеп Тайип Ердоган " са надалеч от истината и са неприемливи ". " Тези ксенофобски, расистки и антиислямски политики тровят общественото доближаване и присъединяване ", сподели Билгич, съобщи БГНЕС.
" За Австрия е значимо да спре да се насочва към имигрантите и мюсюлманите, като им лепи етикети и да одобри виновна политика ", добави той.
 Турция принуди НАТО да смекчи позицията си за случая в Беларус Турция принуди НАТО да смекчи позицията си за случая в Беларус
Турция принуди съдружниците от НАТО мощно да смекчат изказването си по отношение на случая със самолета на Ryanair и карцерът от белоруските вл...
Припомняме, че австрийското държавно управление беше подложено на рецензия, откакто в четвъртък министърът на интеграцията Сузане Рааб сподели уебсайтът „ Националната карта на исляма “, който включва имената и местоположението на над 600 джамии, асоциации и чиновници.
Картата, направена в съдействие с Виенския университет и Документационния център за политически ислям, провокира угриженост измежду доста от мюсюлманите в Австрия, прецизира Анадолската организация.
И до момента в който Ислямската религиозна общественост в Австрия (IGGO) показваше опасенията си във връзка картата, ръководещата дясноцентристка Австрийска национална партия (OVP) и нейният съдружен сътрудник, Зелените, се пробваха да се дистанцират.
IGGO съобщи, че този ход " демонстрира явното желание на държавното управление да жигосах всички мюсюлмани като евентуална заплаха ". Говорителят на зелената партия за интеграция Фаика Ел-Нагаши съобщи, че никой министър или народен представител от нейната партия не е забъркан или осведомен за картата. Рааб обаче отбрани картата, като сподели, че тя не е предопределена да „ слага мюсюлманите като цяло под съмнение “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР