Турция предприе редица рестрикции заради коронавируса, но положението на ГКПП

...
Турция предприе редица рестрикции заради коронавируса, но положението на ГКПП
Коментари Харесай

„Гранична полиция“: Обстановката на „Капитан Андреево“ се успокои

Турция предприе редица рестрикции поради ковид, само че ситуацията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ е доста по-спокойно и турските чиновници са почнали да работят по-бързо, разгласи основен комисар Светлан Кичиков, шеф на „ Гранична полиция “.

„ В началото на седмицата за 24 часа през пункта минаваха сред 350 и 400 камиона. В резултат на извършени диалози и облекчение на някои инспекции от страна на турските чиновници в този момент минават към 1200 тирове за денонощие ", разясни Кичиков пред Нова ТВ.

По мотив недоволството за буферния паркинг той разяснява, че не схваща мотива за това.

„ На този паркинг могат да бъдат стационирани към 2500 тира. Там те биват селектирани. Тези, които подлежат на карантина, имат право да изчакат 14 дни на наша територия. Подсигурени са им химически тоалетни, вода и храна. Паркингът е охранителен. Шофьорите не могат да го изоставен по свое предпочитание ", сподели още комисарят.

В момента всички камиони, които минават пренос през България, се придвижват в ескорт.

„ Това се прави, с цел да нямат контакт с други хора, с цел да ограничим разпространяването на болестта от ковид ", изясни шефът на „ Гранична полиция “. Той добави, че Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “ е затворен краткотрайно.

„ Причината е, че в две обитаеми места в Гърция, които са покрай границата ни, има огромен брой инфектирани с ковид “, разясни комисар Кичиков. Той посочи, че чиновниците на пунктовете имат всички нужни защитни средства. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР