Турция подписа сделка за 50 милиона дози ваксина Спутник V,

...
Турция подписа сделка за 50 милиона дози ваксина Спутник V,
Коментари Харесай

Турция подписа сделка за 50 млн. ваксини Спутник V

Турция подписа договорка за 50 милиона дози ваксина Спутник V, която и би трябвало да помогне за справяне с краткосрочния спад на доставките на ваксини в страната, съобщи министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа.

" Спутник V ще дойде поетапно в границите на шест месеца. Първата партида ще дойде през май. Процесът на одобрение на имунизацията за незабавна приложимост е на заключителен стадий ", сподели министърът.



Освен това Коджа означи, че Русия е почнала да предава технологията за произвеждане на имунизацията на Турция.

По-рано съветският фонд за директни вложения и турската фармацевтична компания " Вискоран цяр " се договориха да създават имунизацията Sputnik V в Турция, заяви организация ТАСС.

Турция има подписан контракт за 100 милиона дози от китайската ваксина Коронавак на Синовак, само че досега е получила единствено 30 милиона. Доставките закъсняват и няма задоволително изясненост по кое време и дали ще дойдат останалите бройки. За това Турция търси различни разновидности, до момента в който завърши с проучванията по няколко локални Covid-19 ваксини които са на крайна фаза.

Ваксините ще бъдат нищожни през идващите два месеца, сподели Коджа, само че дефицитът би трябвало да бъде преодолян след време с новите поръчки и в последна сметка посредством произвеждане в Турция.

Турция до момента употребява два типа ваксини, тези от китайската компания Синовак и от Пфайзер-Бионтек.



В страната са направени 22 милиона имунизации, като 13,55 милиона души са получили първа доза, а 10 на 100 от популацията към този момент е с две дози.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР